Kauniečiams nesibaigė šventinės vaišės | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams nesibaigė šventinės vaišės

R. Tenio nuotr.

Visi šventes nori sutikti jaukiai, šiltai ir bent ką nors turėti padėto ant stalo. Vos galą su galu suduriantiems kauniečiams buvo ištiesta dar viena pagalbos ranka. Paramos sulaukė apie šimtas miestiečių.

Jau maždaug tryliką metų veikiantis Gintauto Labanausko paramos fondas maždaug šimtui kauniečių praskaidrino šventes. Gyventojai į namus parsinešė maisto paketų, kuriuose sudėlioti reikalingiausi maisto produktai. O tiems, kurie patys negalėjo dėl ligos pasiimti paramos, organizatoriai tikina, jog patys jiems pristatys.

„Paskui pasižiūrėsime, ką gavome. Aš dar niekad nebuvau prašiusi paramos, man tai pirmas kartas, tačiau džiugu, jog pagelbėjo“, – kalbėjo tik maisto paketą pasiėmusi Irina.

Tai ne pirma akcija, kuria paremiami vargingiau gyvenantys kauniečiai. Iniciatyvūs žmonės tikina, jog reikia apsidairyti ir pamatyti, kas darosi aplink.

„Paprastai visi skelbia, kad Afrikos vaikams trūksta maisto, jie sušalę, pavargę, o pasirodo, kad ir pas mus yra ir sušalusių, pavargusių, ir alkanų. Tiesiog per nuolatinį bėgimą mes nepamatome tų, kurie vargsta šalia. Reikia patiems sustoti ir padėti, nesakant, jog viskuo turi pasirūpinti valstybė. Norėtųsi duoti daugiau, tačiau mus riboja resursai“, – kalbėjo G. Labanauskas.

Yra sakoma, jog gerumas grįžta su dar didesne jėga ir džiaugsmu. Ne visiems gyvenimas susiklosto taip, kaip jiems norėtųsi. O kai kuriuos užplūsta sunkios akimirkos, tad ištiesti pagalbos ranką yra ypatingai svarbu.

„Tokios akcijos buvo reikalingos, kai mūsų dar nebuvo ir bus reikalingos ateityje. Yra žmonės, kurie patenka į sunkesnę socialinę padėtį. Tai ir bedarbystė, invalidumai ir valstybė nėra tokia galinga, kad galėtų visus žmones paremti. Todėl labiau išgalintys žmonės, bent per šventes padeda vargingiau gyvenantiems žmonėms, o tai yra didžiulis džiaugsmas. Jei būtų viskas tvarkoj, čia žmonės nestovėtų“, – kalbėjo dvasininkijos atstovas.

Anot dvasininko, nėra termometro, kuris pamatuotų, kiek gerumo sugrįš, tačiau žmonės prie Naujametinio stalo galės lengviau atsidusti, o gal ir pasimels už gerus žmones, kas suteiks dar daugiau šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA