Pasaulio kauniečiams atsivėrė Rotušės durys | Kas vyksta Kaune

Pasaulio kauniečiams atsivėrė Rotušės durys

R. Tenio nuotr.

Pirmą kartą Kauno istorijoje į garbingiausią mieto salę buvo sukviesti kauniečiai, kurie šiuo metu gyvena įvairiuose pasaulio kampeliuose. Nors susirinko ne per daugiausiai išeivijos kauniečių, tačiau gerų emocijų netrūko, mat susirinkę svečiai jautėsi pagerbti.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas prieš kelias savaites socialiniuose tinkluose bei užsienio ambasadose paskelbė kvietimą kauniečiams atvykti į miesto rotušę. Tikslas ne tik palaikyti ryšius su užsienyje gyvenančiais lietuviais, bet taip pat ir padiskutuoti apie opiausias miesto problemas.

„Kaip pirmą kartą susirinko ne tiek ir daug kauniečių, bet tikimės, kad ateityje prisirinks pilna salė. Tai svarbu dėl to, jog nors šie žmonės gyvena užsienyje, tačiau jie vis tiek yra kauniečiai. Svarbu palaikyti ryšius ir sužinoti jų patirtį“, – kalbėjo miesto vadovas.

Rūpi Lietuvos įvaizdis

Prieš šventes daug lietuvių grįžta į gimtuosius namus. Į laikinąją sostinę grįžę kauniečiai tikino, jog meilė šiam miestui visada buvo ir bus begalinė, tačiau čia kol kas nėra galimybių save realizuoti. Išeivijos kauniečiai tikino, jog nors ir gyvena svetur, tačiau stengiasi garsinti ne tik Kauno, bet taip pat ir visos Lietuvos vardą.

„Aš aštuonis metus dirbau turizmo sektoriuje, tad organizuodavau ispanams keliones į Lietuvą ir atvirkščiai – lietuviams aprodydavau geriausias Barselonos vietas. Į Lietuvą grįžtu kelis kart per metus. visiems sakau, kad vasarą čia pats gražiausias pasaulio kampelis“, – kalbėjo Ispanijoje gyvenantis kaunietis Raimondas.

Kita kaunietė taip pat domėjosi Lietuvos įvaizdžiu. Anot jos, Lietuva pasaulio žemėlapyje yra nematoma ir niekas jos nežino.

„Mero noriu paklausti apie Lietuvos, o kartu ir Kauno įvaizdžio formavimą. Nes pati su darbu esu buvusi ir Prancūzijoje, tai ir ten apie šia šalį nelabai ką žino, tai tarsi užmirštas kampelis. Užsieniečiams žinomi latviai, o lietuviai ne. Tad gal meras žinos, kaip padaryti geresnę šalies reklamą“, – sakė sraigtasparnių inžiniere Miunchene dirbanti kaunietė Eglė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA