Kiek kainuos automobilių stovėjimas Kaune įvedus eurą? | Kas vyksta Kaune

Kiek kainuos automobilių stovėjimas Kaune įvedus eurą?

delfi.lt 2014/12/27 10:10
Archyvo / Fotografas.eu nuotr.

Kitais metais, kai Lietuvoje litą pakeis naujoji valstybinė valiuta euras, Kaune vairuotojams teks susimokėti daugiau už automobilių stovėjimą gatvėse.

Kaune perskaičiuojant kainas laikomasi Rinkliavų įstatymo, tačiau dėl apvalinimo didėjant mokesčiams už valandos automobilio stovėjimą gatvėje mainais nesiūlomas papildomas laikas. Naujas kainas kitiems metams patvirtino Kauno miesto savivaldybės taryba.

„Kainos nedidėja, jos pasikeičia dėl apvalinimo: ten, kur buvo 29 euro centai, bus 30 euro centų. Tačiau už dalį stovėjimo laiko intervalų kainos ir sumažėja, taip pat dėl apvalinimo“, – komentavo Kauno savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Algimantas Puidokas.

Pasak jo, vertinant visus pakeitimus, daromus su pagal įstatymą leidžiamais apvalinimais, kainų ūgtelėjimai kompensuoja jų mažėjimą už kitus laiko intervalus.

„Svarstėme galimybę vairuotojams leisti automobilį palikti kelioms minutėms ilgiau, jei dėl apvalinimo šiek tiek išauga mokestis, tačiau pasilikome prie esamo pasiūlymo. Tuo labiau, kad miesto taryba nuo sausio įteisino 5 minutes vairuotojams susimokėti už automobilio statymą, tai reiškia, kad kontrolierius negalės per tą laiką klijuoti baudos lapelių“, – kalbėjo A. Puidokas.

Jis sako, kad 5-ių minučių laikas nemokamai palikti automobilį ir eiti už jį susimokėti galiojo anksčiau, tačiau šios sąlygos atsisakyta, kaip apsunkinančios kontrolierių darbą. Nuo kitų metų prie šios tvarkos bus grįžtama.

Pasak pašnekovo, 5 minučių susimokėjimo taisyklė įsigalios nuo kitų metų sausio 6 d.

Rinkliavų dydžiai Kauno gatvėse

Automobilio statymo zona/ kaina valandai Kaunas Kaina nuo sausio 1 d.
Žalioji 1 Lt (0,29 EUR)                     0,3 EUR
Geltonoji 4 Lt (1,16 EUR)                     1,2 EUR
Raudonoji 3 Lt (0,87 EUR)                     0,9 EUR
Mėlynoji 2 Lt (0,58 EUR)                     0,6 EUR

Neatšaukiamas euro ir lito kursas yra 3,4528 lito už 1 eurą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA