„Žalgirio” klubo nariai nepamiršta vaikų globos namuose augančių našlaičių | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio” klubo nariai nepamiršta vaikų globos namuose augančių našlaičių

Organizatorių nuotr.

Prieš didžiąsias metų šventes visi tampame geresniais, labiau linkusiais dalintis, labiau atjaučiančiais. Tačiau „Žalgirio“ Garbės klubo nariams tai įprasta veikla – jie kiekvienais metais, nuo pat klubo gyvavimo pradžios, kelis kartus per metus lankosi įvairiuose Lietuvos vaikų globos namuose.

Ši veikla, tai klubo siekis dalyvauti visuomeniniame gyvenime, plėsti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius. Be to, ši veikla leidžia su tėvų netekusiais vaikais dalintis ne tik materialiais dalykais, bet ir savo širdies šiluma, bendruomeniškumo jausmu.

Kaip teigia „Žalgirio“ Garbės klubo narė Viktorija Šmidtienė – atsakinga už socialinę klubo veiklą, „ Vaikai nori tobulėti, mokytis. Ir kai tai pamatai, pajunti, kai supranti, kad gali tiems vaikams padėti, parodyti, kuriuo keliu eiti – jauti, kad gyveni ne veltui. Vaikų šypsenos, nuoširdūs apkabinimai suteikia tau neapsakomai daug“.

Vedini šių jausmų ir tikslų artėjant šventėms, „Žalgirio“ Garbės klubo nariai apsilankė Šakių vaikų globos namuose. Čia susipažino su globos namų gyventojais, žaidė su jais įvairius žaidimus, bendravo vaikams rūpimais klausimais, išklausė jų gyvenimo peripetijų. Taip pat kalbėjo apie „Žalgirio“ komandą, įteikė vaikams „Žalgirio“ atributikos, plakatų su komandos nariais. Kaip ir prieš kiekvieną apsilankymą buvo teirautasi, ko trūksta vaikų buičiai pagerinti. Atsižvelgiant į poreikius atvežtos ir dovanos. Šį kartą tai buvo įvairūs stalo žaidimai, kurie paįvairins vaikų laisvalaikį. Vizito pabaigoje, tradiciškai, įteikiama pagrindinė dovana – apsilankymas Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur sausio mėnesį, vaikai galės stebėti Kauno „Žalgirio“ komandos rungtynes. O prieš jas aplankyti ir „Žalgirio“ areną. Turės galimybę apžiūrėti komandos persirengimo kambarius, treniruočių salę. VIP zoną bei kitas arenos erdves.

„Nežinau, kiek „Žalgirio“ vardas duoda vaikams, bet kiekvienas vaikas nori būti žinomas bei gerai uždirbti, kaip krepšininkai. Tačiau mūsų tikslas Žalgirio vardu juos nukreipti kryptimi, rodančia, kad kiekviena svajonė reali, jei atkakliai jos sieki nesustodamas pusiaukelėje“, – teigė Viktorija Šmidtienė.

Mintyse turėdami tokį tikslą, prie akcijų prisideda didėjančios klubo narių gretos.

Na, o kiekvieną globos namų lankymą vainikuoja tradicinės fanų krepšinio varžybos. Apsilankymas Šakiuose buvo užbaigtas „Žalgirio“ Garbės klubo komandos susitikimu su Šakių miesto veteranų komanda. Po atkaklios kovos pergalę šventė Kauno komanda vedina trenerio Modesto Paulausko.

Ir pabaigai: šios akcijos – Klubo narių kvietimas visiems ir kiekvienam prisidėti prie visuomenės gerovės.

„Saugok brangiausią širdies turtą – gerumą. Išmok duoti be dvejonių, prarasti be liūdesio, imti be godumo“ (Žorž Sand).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA