R. Meilutytės taurė keliauja į tas pačias rankas | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytės taurė keliauja į tas pačias rankas

R. Tenio nuotr.

Jau antrus metus iš eilės organizuojamas Rūtos Meilutytės šeimų plaukimo turnyras. Šiais metais dėl Pasaulio plaukikės taurės varžėsi beveik 50 komandų. Antrus metus iš eilės nugalėtojų taurė nukeliauja į tas pačias rankas – komandai „Būsiu sveikas“.

Ir praėjusiais, ir šiais metais plaukimo čempionės Rūtos Meilutytės taurė atiteko Girčių šeimai, komandą pasivadinusiai „Būsiu sveikas“. Dukros kasdien plaukioja baseine, tad kitiems šeimos nariams tenka prisitaikyti.

„Praėjusiais metais buvo lengva laimėti, o šiais metais man buvo ypatingai sunku. Dukros kiekvieną dieną plaukioja, tad kartais tenka ateiti ir pas padaboti“, – po varžybų sakė „Būsiu sveikas“ šeimos galva.

Šeimos plaukimo turnyras tampa gražia tradicija

Šeimos plaukimo varžybos, tai – viena iš R. Meilutytės įgyvendintų svajonių, mat plaukikė jau seniai norėjo įprasminti savo laimėjimus, įkuriant paramos fondą bei suartinant šeimas bendrai veiklai.

„Visada norėjau turėti ir turėti fondą, ir kažką bendro su plaukimu, tad gimė idėja, kad turėtų būti rengiami turnyrai šeimoms. Labai svarbu Lietuvoje, kad tos šeimos susiburtų, nes daug kas yra išvažinėję, šeimos yra išsibarsčiusios po visą pasaulį, kaip ir mano pačios. Tad, manau, kad tai yra graži tradicija“, – kalbėjo plaukimo čempionė Rūta Meilutytė.

Visgi, nors sportininkei norisi suartinti kitas lietuvių šeimas, savo šeimos apjungti nelabai išeina. Artimieji kartais savarankiškai nueina į baseiną, tačiau kartu šeima plaukioja retai. R. Meilutytė tikina, kad susirinkus artimiesiems, jie paprastai užsiima kita veikla.

„Pas mus jei yra kažkokia proga, tai mes su šeima veikiam ką nors nesusijusio su plaukimu. Su šeima retai plaukioju. Broliai, močiutė kartais į baseiną nueina pasiplaukioti, bet atskirai“, – sakė plaukikė.

Rūta Meilutytė tikina, jog ir kitais metais būtinai vyks šeimų turnyras. Po šių, jos vardo taurei laimėti skirtų varžybų, plaukikė ketina Šv. Kalėdas sutikti Kaune, tačiau jau prieš pat Naujuosius, išvyks treniruotis į užsienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA