Arvydas Sabonis vos per plauką netapo Romu Saboniu (video) | Kas vyksta Kaune

Arvydas Sabonis vos per plauką netapo Romu Saboniu (video)

Niekas negalėjo numatyti, kad 1964 metų gruodžio 19 dieną Kaune pasaulį išvydęs berniukas taps ne tik Lietuvos krepšinio karaliumi, bet ir vienu labiausiai pasaulyje gerbiamu bei aukštinamu žmogumi.

Penkiasdešimtmetį švenčiančio Arvydo Sabonio mama Milda šia proga sugrįžo į tą dieną, kuomet būsimai krepšinio legendai teko išrinkti vardą, kurį, kaip tada dar buvo sunku numanyti, linksniuos visas pasaulis.

„Pirmiausiai pradėjome vardus rinkti iš kalendorių. Rikome visi: ir Andrius, ir mano tėveliai. Man kažkaip užkliuvo vardas Arvydas. Sakau, gal neblogas. Dar žiūrėjom, žiūrėjom, bet galiausiai visi nutarėm, kad tegul būna Arvydas. Taip ir išrinkom“, – prisiminimais dalijosi krepšininko mama M. Sabonienė.

Moteris juokavo, kad artimieji, lyg nujausdami, jau ir prieš penkiasdešimt metų manė, kad berniukas užaugs aukštas ir tvirtas.

„Buvo siūlymų ir Jurgiu pakrikštyti. Jeigu bus aukštas, stambus, drūtas vyras Jurgis. Bet tai buvo tik humoras“, – juokavo moteris.

Tačiau ar kas nors šiandien žino, kad Lietuvos krepšinio legenda turi du vardus?

„Grįžęs iš metrikacijos biuro vyras pasakė, kad štai, dokumentą pirmąjį Arvydui parnešiau. Atsiverčiu, žiūriu – Arvydas Romas, du vardai. Taip vyras įamžino ne tik savo vaiką, bet ir jaunesnį brolį Romą“, – negirdėtą faktą atskleidė M. Sabonienė.

Gimtadienio proga Sabui jau įteikta įsimintina dovana – gruodžio 19 dieną šia proga pasirodo filmas „Arvydas Sabonis. 11“, kuriame atskleidžiami dar nematyti ir negirdėti faktai apie legendinio krepšininko gyvenimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA