Iš ko rinksimės artėjančiuose rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Iš ko rinksimės artėjančiuose rinkimuose

R. Tenio nuotr.

Už kiek daugiau nei dviejų mėnesių kauniečiai kaip ir visi kitų miestų bei rajonų gyventojai keliaus prie balsadėžių ir rinks naują miestų ir rajonų valdžią.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau paskelbė kandidatų sąrašus, kas varžysis dėl miesto bei rajono tarybos narių mandatų, po truputį aiškėja ir pretendentai į merus.

Kauno miestas

Kaip skelbia VRK, Kauno mieste dėl tarybos narių mandatų kovos Darbo partija, Liberalų sąjūdis, Socialdemokratų partija, Respublikonų partija, Tėvynės sąjunga.

Jų sąrašą papildys ir visuomeniniai rinkimų komitetai, kurių Kauno miesto rinkimuose bus keturi. Tai Gintauto Labanausko komanda „Dirbam Kaunui“, „Kaunas plius Puteikis“, „Kaunas- Kitokia Lietuva“ bei „Vieningas Kaunas“.

Savo kadidatūras tiesioginiuose miesto mero rinkimuose jau iškėlė dabartinis Kauno vadovas Andrius Kupčinskas, teisininkė Aušra Ručienė, verslininkas Visvaldas Matijošaitis, radijo stotis „Pūkas“ valdantis verslininkas Kęstutis Pūkas, Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas, Seimo narė Orinta Leiputė, tarybos nariai Rimantas Mikaitis ir Gintautas Labanauskas.

Kauno rajonas

Kauno rajono savivaldybės rinkimuose dalyvauti užsiregistravo keturios politinės jėgos. Dėl tarybos narių mandatų kovo 1-ąją varžysis Darbo partija, Liberalų sąjūdis, Socialdemokratų partija ir Tėvynės sąjunga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA