Teisme Kauno savivaldybė laimėjo bylą dėl stoginių įrengimo | Kas vyksta Kaune

Teisme Kauno savivaldybė laimėjo bylą dėl stoginių įrengimo

Kaunas.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pripažino, kad Kauno miesto savivaldybės surengtą viešojo transporto stotelių stoginių koncesijos konkursą apskundusios bendrovės „JCDecaux“ priekaištai buvo laužti iš piršto.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį nusprendė panaikinti šių metų rugsėjo 15 dienos Kauno apygardos teismo nutartį ir priėmė naują sprendimą. Apeliacinis teismas pripažino, kad Kauno miesto savivaldybė derybas su vienintele viešojo transporto stotelių stoginių projektavimo, įrengimo, valdymo, naudojimo ir priežiūros koncesijos konkurse dalyvavusia bendrove vedė laikydamasi visų įstatymų ir juose numatytų procedūrų. Nutartimi, kuri įsigaliojo tą patį antradienį, teismas paskelbė, kad nei minėto konkurso eiga, nei konkurso laimėtoją patvirtinęs Kauno miesto tarybos sprendimas neprieštarauja nei Koncesijų, nei Konkurencijos, bei Viešųjų pirkimų įstatymams.

„Pirmos instancijos teismo sprendimai buvo ganėtinai keisti, nes neįsigilinus į bylos esmę buvo ginami vienos privačios įmonės, kuri net nedalyvavo konkurse, interesai. Šie privatūs interesai buvo priešpastatyti teisėtiems visuomenės lūkesčiams. Kauno miesto savivaldybės veiksmai buvo teisėti ir tai savo nutartimi patvirtino Lietuvos apeliacinis teismas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Kauno apygardos teismas rugsėjo 15 dieną buvo pripažinęs Kauno miesto savivaldybės ir jos skelbtą konkursą laimėjusios bendrovės „Reklamos arka“ pasirašytą sutartį negaliojančia. Kauno miesto savivaldybė ir konkurso laimėtojas nedelsiant šią nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Bet dėl apygardos teismo pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių teisėtas konkurso laimėtojas pastaruosius tris mėnesius negalėjo vykdyti sutarties sąlygų ir įrenginėti naujų stoginių. Lietuvos apeliaciniam teismui visiškai panaikinus apygardos teismo sprendimą, pasirašytos sutarties sąlygos pagaliau bus pradėtos vykdyti.

„Su konkurso laimėtoju pasirašyta sutartis galioja ir ji bus vykdoma. Visame mieste statyti naujas stotelių stogines rangovas turėjo pradėti dar rudenį. Dėl nepagrįstų konkurse net nedalyvavusios bendrovės „JCDecaux“ pretenzijų kauniečiai naujų stoginių sulauks šiek tiek vėliau“, – teigė D. Ratkelis.

Sutartį su savivaldybe pasirašiusi bendrovė „Reklamos arka“ įsipareigojo visame Kaune įrengti 450 modernių viešojo transporto stoginių. Visame mieste stovės to paties dizaino stoginės. Atokesnėse miesto vietose bus įrengtos tvirtesnės stoginės, pagamintos iš specialių antivandalinių medžiagų. Stoginės bus apšviestos, dalyje jų veiks bevielis internetas, o saugumą užtikrins vaizdo stebėjimo kameros.

Pagal 20 metų galiosiančios sutarties sąlygas, visas stogines už savo lėšas įrengs ir prižiūrės konkurso laimėtojas. Preliminariais skaičiavimais, vien stoginių įrengimas kainuos iki 5,5 mln. Lt. Be to, bendrovė „Reklamos arka“ savivaldybei mokės nustatyto dydžio koncesijos mokestį, kuris per visą sutarties laikotarpį sudarys daugiau nei 1 mln. Lt.

Užtai koncesininkas visą sutarties galiojimo laiką bus atleistas nuo vietinės rinkliavos už išorinės reklamos leidimų išdavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA