Į kauniečių namus jau keliauja mišku kvepiančios eglutės | Kas vyksta Kaune

Į kauniečių namus jau keliauja mišku kvepiančios eglutės

R. Tenio nuotr.

Iki Šv. Kalėdų liko vos pusantros savaitės, tad kauniečiai jau pradėjo ieškoti tos vienintelės eglutės, kuri šventiniu laikotarpiu papuoš namus. Kas prie namų eglutę perka, kas net į Raudondvario medelyną užsuka, kad tik rastų pačią gražiausią eglutę.

Raudondvario medelynas yra vienas didžiausių, tad čia darbuotojai šventiniu laikotarpiu turi itin daug darbo. Medelyne jau paruoštos ne tik eglutės vazonėliuose, bet taip pat jau galima rasti ir kirstinių eglučių. Darbuotojai tikina, kad žmonės mėgsta įvairiausias eglutes, tad ir pasirinkimas turi būti didelis. Paprastai kauniečiai perka vidutinio dydžio eglutes, tačiau atsiranda ir tokių, kurie į namus nori parsigabenti kuo daugiau miško, tad renkasi eglutę, kuri būtų su lyg lubomis.

Įvairiose eglučių pardavimo vietose kainos išlieka panašios. Vidutinę eglutę galima įsigyti už 15-40 litų. Sidabrinės eglės brangesnės, bet žmonės vis tiek jas perka. Vis populiarėja pirkti eglutę vazonėlyje. Mažos eglutės vazonėlyje kainuoja apie 30 litų, vidutinės apie 70-80 litų. Jei eglutė ypač didelė, jos kaina gali siekti ir 170 litų.

Eglučių pardavėjai tikina, jog tinkamai prižiūrint eglutę vazonėlyje, pavasarį galima ją persodinti į žemę ir ši turėtų prigyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA