Rotušėje pražydo Kalėdų sodai | Kas vyksta Kaune

Rotušėje pražydo Kalėdų sodai

R.Tenio nuotr.

Visą savaitgalį geriausi Europos floristai plušėjo ir kūrė kalėdines kompozicijas, skirtas būtent Kauno rotušei papuošti. Šiandien visi kauniečiai nemokamai gali pasigrožėti sukurtu menu ir pasisemti kalėdinių puošimo idėjų.

Sekmadienį Kauno rotušėje geriausi Europos floristai pristatė savo sukurtus objektus ir kompozicijas skirtus specialiai rotušei. Floristikos meistrai visą savaitgalį kūrė kompozicijas ir dekoro elementus pagal iš anksto suformuotas keturias užduotis ir papuošė reprezentatyviausio miesto pastato interjerą.

Į floristikos meno renginį, pavadintą „Kalėdų sodai“, šiemet atvyko 2015 metų Pasaulio čempionatui besirengianti ir viena iš favoričių laikoma 2012 metų Europos čempionė Natalia Zhizhko (Rusija), 2012 metų Rusijos čempionas Vadim Kazanskiy (Rusija), Roman Steingauer (Rusija).

Komandai vadovo ir menines užduotis formavo garsiausias Lietuvos floristas Marijus Gvildys (Kaunas). Kartu su geriausiais šio meno atstovais į renginį atkeliavo kelios dešimtys meistrų iš Latvijos, Estijos, Kazachstano, Baltarusijos, Rusijos.

Visos sukurtos kompozicijos šiandien Kauno rotušėje bus eksponuojamos iki 18 valandos. Miestiečiai gali nemokamai pasižvalgyti po įvairias menininkų kurtas kompozicijas bei parsinešti kalėdinių idėjų į namus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA