Skaitytojas: neįgaliųjų vietas okupavo prabangūs automobiliai | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: neįgaliųjų vietas okupavo prabangūs automobiliai

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Nors Kaune nuolat vyksta akcijos, kuriomis siekiama sugėdinti vairuotojus, paliekančius automobilius neįgaliesiems skirtose vietose, mieste vis pasitaiko atvejų, kai vairuotojai nepaiso kelių eismo taisyklių ir negerbdami neįgaliųjų žmonių teisių, užima jiems skirtas parkavimo vietas.

[galerija]

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, atsiųsdamas penktadienio vakarą užfiksuotas nuotraukas iš Maironio gatvės rašo, kad „negi Kaune neįgalieji persėdo į prabangius „Porsche“ ir „Mercedes-Benz?“?

Maironio gatvėje yra tik dvi neįgaliesiems skirtos automobilių statymo vietos, tačiau penktadienio vakarą jos buvo užimtos prabangių automobilių savininkų.

Primename, kad Kaune prieš kelis mėnesius vyko organizacijos „Baltai juoda“ akcija, kurios metu kartu su policijos pareigūnais buvo tikrinama, ar vairuotojai nesinaudoja neįgaliesiems skirtomis automobilių statymo vietomis. Tuomet viešai sugėdyta 14 vairuotojų.

Neįgaliojo vežimėlyje sėdintis Ramūnas Verbavičius tuomet džiaugėsi jaunimo aktyvumu ir tikino, kad tokių akcijų labai reikia.

„Tikrai sunervina, kai vyksti į neįgaliųjų zoną, o visos vietos būna užstatytos sveikų vairuotojų. Tokių akcijų kaip ši dėka, pažeidėjai tikrai pasijaus gėdingai ir antrą kartą, tikiu, taip jau nebesielgs. Viešinti ir gėdinti – stipriausias ginklas“, prieš kelis mėnesius teigė likimo nuskriaustas kaunietis, priverstas sėdėti neįgaliojo vežimėlyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA