„Regitra” siunčia gerą žinią išregistruotų automobilių savininkams | Kas vyksta Kaune

„Regitra” siunčia gerą žinią išregistruotų automobilių savininkams

R. Tenio nuotr.

Grąžinti į viešąjį eismą išregistruotas transporto priemones nuo šiol bus paprasčiau ir patogiau.

Valstybės įmonė „Regitra“ praneša, kad transporto priemonių, kurios iki 2014 m. lapkričio 14 d. buvo išregistruotos dėl neįvykdytų įstatymo* prievolių, šias prievoles įvykdžius, registracija bus atkuriama savaime, pareiškėjams kreiptis į „Regitrą“ dėl registracijos grąžinimo nereikės.

Į viešąjį eismą transporto priemonės galės būti grąžinamos, atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Sezoninių transporto priemonių valdytojams nebūtina tuo rūpintis jau dabar, nes sprendimas dėl registracijos atkūrimo galės būti priimamas iki 2015 m. gegužės mėn. 12 d. (imtinai), per 180 dienų nuo įstatymo įsigaliojimo.

Pasitikrinti transporto priemonės registraciją galima prisijungus prie „Regitros“ el. paslaugų portalo, svetainėje regitra.lt („Paieška transporto priemonių registre”) arba paskambinus bendruoju informacijos telefonu 8 700 55 151. Paskambinus, reikės nurodyti transporto priemonės registracijos ir registracijos liudijimo numerius.

Automatiškai registracija bus grąžinama tik tuo atveju, jei nepasikeitę išregistruotos transporto priemonės valdytojas arba kiti registruojami duomenys. Jei išregistruotą transporto priemonę jau įsigijo kitas asmuo ar pasikeitė daugiau registracijos duomenų, tuomet dėl registracijos reikės kreiptis į „Regitrą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA