Kodėl pro Kauną važiavo tankai? | Kas vyksta Kaune

Kodėl pro Kauną važiavo tankai?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai baiminasi, kodėl per Kauną ir Kauno rajoną važiuoja didelė karinės technikos kolona. Pasidomėjus, gavome atsakymą, jog tai Lietuvos kariai, kurie keliauja į pratybas Kazlų Rūdoje.

„Šiandien užmatyta didžiulė karinės technikos kolona, judanti Kačerginės keliu ir nusukanti link Juragių. Visi kariškiai buvo išsidažę veidus. Koloną lydėjo karo bei kelių policija su švyturėliais“, „Sveiki, norėjau paklausti, gal žinote, kur važiuoja tankai, kariniai sunkvežimiai ir visa kitokia karinė technika nuo Jonavos per Karmėlavą? Jų labai daug, net baisoka darosi…“. Tokiais laiškais „Kas vysta Kaune“ užplūdo redakciją, tačiau nerimauti nereikėtų, mat Krašto apsaugos ministerija praneša, jog kareiviai važiuoja į pratybas ir karo pavojaus nėra.

Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, gruodžio 10-11 dienomis Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų I-oji bataliono kovinė grupė, suformuota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pagrindu su priskirtais vienetais, Kazlų Rūdos poligone dalyvaus planinėse lauko taktines pratybose „Aršus vilkas 2014-1“.

„Tai nėra atsakas reaguojant į kaimyninės šalies karinį aktyvumą, kuomet Lietuvos kariuomenė, veikdama pagal numatytas procedūras, įvedė aukštesnį parengties lygį kai kuriuose kariuomenės padaliniuose. Šios pratybos vyks pagal iš anksto patvirtintus planus”, – sakė Algirdo bataliono vadas majoras Mindaugas Petkevičius. Pratybų metu kariai planuos operacijas ir vykdys mokomąsias užduotis.

Į Kazlų Rūdoje esantį Brigados generolo Kazio Veverskio karinį poligoną su savo technika atvyks kovinės grupės vienetai, kurie dislokuoti skirtingose Lietuvos vietovėse. Savivaldybių ir rajonų institucijos yra informuotos apie kariuomenės vienetų technikos judėjimą minėtomis dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA