Mėginant nuslėpti per 400 tūkst. litų pajamų Kauno verslininkei koją pakišo kiaušiniai | Kas vyksta Kaune

Mėginant nuslėpti per 400 tūkst. litų pajamų Kauno verslininkei koją pakišo kiaušiniai

"Kas vyksta Kaune" skaitytojos I. L. nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Kauno AVMI) informuoja, kad patikrinus vieną iš Kaune veikiančių individualių įmonių, vykdančių mažmeninę prekybą, nustatyta per 400 tūkst. litų neapskaitytų pajamų.

Mokesčių inspektoriai operatyvių patikrinimų metu išsiaiškino, kad už atskiras prekių grupes gautos pajamos buvo mažesnės nei bendra šių prekių įsigijimų suma. Kai kuriais laikotarpiais didžiąją dalį tam tikrų prekių sudarė trumpo galiojimo produktai, iš kurių – daugiau nei 23 tūkst. kiaušinių. Kiaušiniai turėjo būti parduoti per mėnesį, tačiau pajamos neapskaitytos. Šio fakto pagrindu pradėtas mokestinis patikrinimas.

„Patikrinus 2009 – 2013 metų įmonės veiklos laikotarpį, nustatyta, kad jos savininkė tam tikru laikotarpiu į įmonės sąskaitą įnešė lėšas, kurių dydis neadekvatus mokesčių mokėtojos oficialioms pajamoms. Tai sukėlė įtarimus, kad įmonės savininkė disponuoja įmonėje neapskaitytomis piniginėmis lėšomis. Toliau tęsiant kontrolės veiksmus, šie įtarimai pasitvirtino,” – teigė Kauno AVMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Kauno AVMI išsiaiškino, kad individuali įmonė pateikė neteisingus duomenis pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) ir pelno mokesčio deklaracijose.

„Inspektoriai, įvertinę pažeidimų aplinkybes, priėjo išvadą, kad individuali įmonė ne tik nesiėmė reikalingų priemonių teisingai apskaičiuoti bei laiku sumokėti privalomus mokesčius, bet ir sąmoningai atliko neteisėtus veiksmus bei pažeidinėjo mokesčių įstatymus,” – pažymėjo L. Brazlauskienė.

Individualios įmonės patikrinimo metu mokesčių administratorius užfiksavo eilę grubių buhalterinės apskaitos pažeidimų – iš viso papildomai priskaičiuota beveik 160 tūkst. nesumokėtų mokesčių, tarp kurių PVM, pelno mokestis bei įmokos į Garantinį fondą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA