Nauja perėja prie „Molo“ senų pėsčiųjų įpročių nekeičia, nelaimė gali įvykti bet kada | Kas vyksta Kaune

Nauja perėja prie „Molo“ senų pėsčiųjų įpročių nekeičia, nelaimė gali įvykti bet kada

R.Tenio nuotr.

K. Baršausko gatvėje eismą reguliuoja nauji šviesoforai. Jau atidaryta naujai įrengta sankryža bei pėsčiųjų perėja, reguliuojama šviesoforais, tačiau pėstieji keliavimo įpročių nekeičia. Vis dar atsiranda tokių, kurie gatvę kerta senosios perėjos vietoje.

Prekybos centro lėšomis įrengta sankryža jau sėkmingai reguliuoja automobilių srautus. Įrengus šią sankryžą, vairuotojai gali laisvai išvažiuoti iš prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelės ir sukti tiek į kairę, tiek į dešinę. Prieš tai vairuotojams tekdavo važiuoti aplink, jei norėjo važiuoti link centro.

Siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą, ties prekybos centru įrengta ir šviesoforu reguliuojama pėsčiųjų perėja. Tai patogu tuo, jog žalia šviesa pėstiems užsidega tik nuspaudus mygtuką. Taip nesusidaro automobilių spūstys.

Nors nauji šviesoforai K.Baršausko gatvėje jau veikia ir padeda užtikrinti eismo dalyvių saugumą, pėstieji vis dar kelia kerta ne tam skirtose vietose. Atkarpoje, kur seniau buvo paprasta perėja, jau nebelikę ženklų, o kelio linijos beveik nutrintos, bet žmonės kelią šioje vietoje vis dar kerta iš įpročio. Visgi, naujos perėjos nėra labai toli nuo buvusios, tad žmonės neturėtų rizikuoti savo ir kitų gyvybėmis ir kirsti gatvę tam neskirtoje vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA