Vyriausybė teigia vykdanti savo pažadus ir skirs lėšų Panemunės tilto statyboms | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė teigia vykdanti savo pažadus ir skirs lėšų Panemunės tilto statyboms

aerialmedia.tv nuotr.

Trečiadienį ministrų kabinetas pritarė siūlymui skirti lėšų Panemunės tilto statybai, kaip Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir žadėjo. Kitąmet Panemunės tilto statybos darbams nuspręsta skirti 4,3 mln. eurų, (beveik 15 mln. litų) iš 2015 m. Specialiajai kelių priežiūros ir plėtros programai numatytų asignavimų.

„Dar kartą įrodėme, kad Vyriausybė vykdo duotus pažadus. Tai darome ne dėl vienos ar kitos politinės jėgos, bet dėl gyventojų, kuriems dar metų pradžioje sakiau, jog dalį lėšų Vyriausybė suras. Viešojoje erdvėje pasipylę kaltinimai iš opozicinės konservatorių partijos tapo įprastu reiškiniu: kai negali imtis konkrečių veiksmų, belieka rėkti. O mes 2015 m. biudžeto projekte numatėme reikiamas lėšas Panemunės tiltui. Šiais metais tiltui buvo numatyta 10 milijonų litų, iš jų 5 mln. litų jau skirti, dar 5 mln. bus pervesti sausio mėnesį. Kartu su kitų metų lėšomis iš viso tam skirta 25 mln. litų – tiek, kiek šiuo metu galime skirti atsižvelgiant į šalies ekonominę ir geopolitinę situaciją“, – sako Ministras Pirmininkas.

„Pačiam teko dalyvauti Vyriausybės posėdyje, kur buvo svarstomi Seimo narių pasiūlymai, ir iš 37 pasiūlymų 34-iems buvo nepritarta, o trims, iš kurių vienas buvo dėl Panemunės tilto finansavimo – pritarta. Taigi 2015 metais Panemunės tilto statyboms bus skirti 25 mln. Lt. Premjeras dar kartą pabrėžė, jog nei viena šalies savivaldybė savo jėgomis tilto nepastatė, tad ir Panemunės tiltui turi būti skirtas finansavimas“ , – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Vasilijus Popovas.

Tuo tarpu pirmadienį spaudos konferenciją surengęs Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius ir Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad Vyriausybė kerštauja kauniečiams.

„Kiek kartų premjeras žadėjo rasti lėšų, kad būtų finansuojama Panemunės tilto statyba? Tačiau iki šiol šį projektą finansuoja tik pati Kauno miesto savivaldybė – o tai unikalus atvejis, kad tilto per Nemuną statyba būtų finansuojama tik iš savivaldybės lėšų. Net kriziniu laikotarpiu ieškojome lėšų tiltų statybai ties Druskininkais ir Alytuje. Dabar baigiamas statyti tiltas ir ties Tilže (Sovetsku). Vienintelis tiltas per Nemuną, kuriam nerandama lėšų, yra Panemunės tiltas. Ir tai vyksta neatsitiktinai – tai sąmoningas kerštas kauniečiams. Dar yra laiko daryti pakeitimus ateinančių metų biudžete ir tai būtinai reiktų padaryti“, – kalbėjo A. Kubilius.

Svarstant 2015 metų valstybės biudžeto projektą 13-os Seimo narių grupė buvo pateikusi siūlymą Panemunės tilto statyboms skirti 54,2 mln. Lt. Viso projekto įgyvendinimo suma siekia 103 mln. litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA