Kuriose gatvėse ir sankryžose vairuotojų tyko pavojai? | Kas vyksta Kaune

Kuriose gatvėse ir sankryžose vairuotojų tyko pavojai?

R. Tenio nuotr.

Kauno mieste yra nemažai judrių, o kartu ir pavojingų gatvių. „Kas vyksta Kaune“ portalas pateikia pačių pavojingiausių gatvių ir sankryžų vietas, kuriose vairuotojai padaro daugiausiai avarijų bei yra sužalojama daugiausia žmonių. Pavojingiausiose gatvėse per tris paskutinius mėnesius buvo sužalota daugiau kaip 20 eismo dalyvių.

Miesto valdžia siekia užtikrinti miestiečių saugumą keliuose, tad pasitarę su Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato pareigūnais, sudarė pavojingiausių sankryžų ir gatvių sąrašą. Prioritetine tvarka pavojingiausiose vietose bus įrengti greičio matuokliai. Pagal sudarytą sąrašą matyti, jog avaringiausios Kauno gatvės yra Savanorių, Taikos ir V. Krėvės prospektai.

Kelių policijos duomenimis, per pastaruosius tris mėnesius Savanorių prospekte įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo 13 eismo dalyvių. Pažymėtinos šešios Savanorių prospekto atkarpos, kuriose vairuotojai dažniausiai linkę pažeidinėti taisykles, todėl nuspręsta greičio mėgėjus tramdyti Savanorių prospekto ir Utenos g., Kovo 11-osios g., Dubingių g. bei Taikos prospekto sankryžose. Taip pat numatoma greičio matuoklius įrengti ties Savanorių pr. 268 ir 284 namais.

Kita itin avaringa Kauno gatvė yra Taikos prospektas. Čia per rugsėjį, spalį ir lapkritį įvyko 7 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo 7 eismo dalyviai. Policijos pareigūnai ir šioje gatvėje išskiria šešis pavojingiausius ruožus, kuriuose vairuotojai dažniausiai linkę nepaisyti Kelių eismo taisyklių. Greitu metu greičio radarai atsiras Taikos prospekto ir J. Basanavičiaus , Gargždų, Kovo 11-osios gatvių sankryžose. Taip pat ties 103D ir 113-uoju namu.

Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas išskiria, jog trečioji miesto pavojinga gatvė yra Krėvės prospektas. Čia per tą patį laikotarpį užfiksuotas vienas įvykis, kuriame nukentėjo žmogus. Visgi, policijos pareigūnai pastebi, jog šioje gatvėje vairuotojai linkę viršyti greitį. Kadangi gatvė yra gyvenamajame rajone, todėl greičio viršijimas šioje gatvėje gali būti itin skausmingas. Atsižvelgiant į statistiką, nuspręsta įrengti greičio matuoklius ties V. Krėvės prospekto 26A, 57, 97, 104 bei 114 namais.

Taigi, per rugsėjį, spalį ir lapkritį trijose Kauno pavojingiausiose gatvėse bendrai įvyko 19 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo 21 eismo dalyvis. Tikimasi, kad įrengus greičio matuoklius, vairuotojai taps atsargesni ir ateityje pavyks išvengti skaudžių nelaimių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA