Kauno rajone sparčiai daugėja asfaltuotų kelių | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sparčiai daugėja asfaltuotų kelių

krs.lt nuotr.

Kauno rajonas baigia vykdyti specialią kelių infrastruktūros gerinimo programą. Per du mėnesius už 21 mln. Lt išasfaltuota 22 kilometrai žvyrkelių.

Tai patvirtino Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis susitikime su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais.

„Skeptikų nuogąstavimai, neva kelius asfaltuosime viduržiemį, nepasitvirtino“, – šypsojosi K. Povilaitis. Darbams atlikti rangovai kasdien mesdavo 5-8 kelininkų brigadas.

Kelių projektas įgyvendinamas su mokėjimo atidėjimu. Pagal sutartį, rangovai 10 metų prižiūrės kelio dangą ir, reikalui esant, ją atnaujins.

„Žvyrkelių turime daug, todėl patenkinti visus lūkesčius iš karto neįmanoma. Tačiau žmonės pavargo laukti, jie nenori laužyti automobilių, todėl ir ėmėmės šio projekto“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Jis teigiamai vertino Vyriausybės sprendimą didinti lėšas vietinės reikšmės keliams ir dėkojo Automobilių kelių direkcijai už pagalbą sprendžiant sudėtingas transporto problemas Karmėlavoje, Alyvų ir Pievų gatvėse.

V. Makūnas taip pat pasakojo apie intensyvų dviračių takų tiesimą dešiniuoju ir kairiuoju Nemuno krantais, pristatė Mažąjį pakaunės turizmo žiedą.

„Dviratis turėtų tapti ne tik laisvalaikio, bet ir susisiekimo priemone, žmonėms reikia sudaryti galimybes atminti į darbą “, – teigė meras. Rajono vadovas kalbėjo apie galimas dviračių takų jungtis nuo Kauno iki Garliavos, Karmėlavos ir kitų gyvenviečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA