Kokiais žaisliukais Kalėdų eglutės buvo puošiamos prieš šimtą metų? | Kas vyksta Kaune

Kokiais žaisliukais Kalėdų eglutės buvo puošiamos prieš šimtą metų?

R. Tenio nuotr.

Jau ketvirtus metus iš eilės Kauno miesto muziejus eksponuoja senuosius kalėdinius žaisliukus, kuriais eglutę padabindavo tėvai ar seneliai. Kauniečiai noriai į muziejų atneša senovines dekoracijas, tad kalėdinių žaisliukų kolekcija sparčiai didėja.

Nuo 2011-ųjų Kauno muziejaus darbuotojai pradėjo eksponuoti senuosius Kalėdų žaisliukus. Buvo paskelbta akcija ir miestiečiai iš tolimiausių dėžių pradėjo traukti antikvarinius žaisliukus ir dovanojo muziejui, kad jais galėtų pasigrožėti visi norintys. Šiais metais kauniečiai taip pat kviečiami atrasti ir dovanoti istoriją turinčius žaisliukus.

„Šiuo metu muziejaus fonduose saugoma per 300 žaisliukų. Daugiausiai jų yra iš sovietmečio, tačiau yra išlikę ir karo laikų. Žmonės atneša ir vienodų žaisliukų, tačiau tokių nėra daug, nes šie žaisliukai labai trapūs ir greit sudūžta. Kai kurie kauniečiai kartu su žaisliuku papasakoja ir jo istoriją, tačiau daugiau sentimentų užplūsta pačius lankytojus, nes tokiais žaisliukais būdavo papuoštos jų vaikystės eglutės“, – pasakojo Kauno miesto muziejaus direktoriaus pavaduotoja.

Kauniečiai gali papildyti kolekciją, atnešdami į muziejų savo senuosius žaisliukus. Pačia žaisliukų kolekcija lankytojai galės pasigrožėti iki sausio 6 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA