Girmantė Kaune pirmą kartą pristatys debiutinį savo albumą „MOOD“ | Kas vyksta Kaune

Girmantė Kaune pirmą kartą pristatys debiutinį savo albumą „MOOD“

R.Darulio nuotr.

Jau gruodžio 12 d. VDU didžiojoje salėje įvyksiančiam koncertui Intensyviai besiruošianti Girmantė nekantrauja. Dainininkė džiaugiasi, jog repeticijos vyksta sklandžiai, o naujos dainos gyvai skamba puikiai. „Tiesą sakant, gyvai jos skamba dar geriau, nei įrašuose“, šypsodamasi prasitaria atlikėja.

– Girmante, jau greit įvyks tavo albumo pristatymo koncertai. Kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyveni?
–Pirmasis albumo pristatymo koncertas jau išties jau greitai – gruodžio 12 dieną, VDU salėje. Jo laukiu su jauduliu ir nerimu. Dar tiek daug darbų padaryti, tiek visko laukia… Tačiau tai šen, tai ten išgirstu draugus ir pažįstamus sakančius: „O aš jau turiu bilietus“. Tai leidžia atsikvėpti ir patyliukais džiaugtis, kad koncertai įvyks, nors dabar ir labai sunku patikėti, jog tai – ne sapnas. Tam, kad ši svajonė taptų tikrove, dirba didžiulė komanda: muzikantai, scenografai, apšvietėjai, garso režisieriai. Ir viskas tik tam, kad atėję į koncertus žmonės išsineštų neišdildomą įspūdį.

– Kokios bus tavo albumo, o kartu ir šio koncerto, dainos? Ko tikėtis tavo klausytojui?
– Youtube kanale jau galima išgirsti tris mano dainas – „Ten“, „Negaliu pamírští“ ir „Faling for You“. Likę bus taip pat labai įvairūs – susidėję į visumą jie pateisina albumo pavadinimą, „MOOD“. Tai – daug skirtingų nuotaikų, emocijų, vaizdinių, sielos būsenų. Per koncertus pasistengsiu atrakinti kūrinius klausytojams, parodyti, ką būtent aš turiu omenyje dainuodama vieną ar kitą dainą, ką turi omenyje muzikantai ir pan. Tačiau kiekvienas klausytojas turės teisę susidėlioti savo taškus ant i, savo skyrybos ženklus ir savo daugtaškius. Aš nė nesitikiu, kad tą pačią dainą keli žmonės supras visiškai vienodai – mano galva, tai labiau neįmanoma, negu įmanoma.

– Paskutinė tavo pristatyta daina vadinosi Falling for You. Pati esi sakiusi, jog ji tau – itin artima. Apie ką ji?
– Ši daina „atėjo“ netikėtai, netgi nelauktai – kartu ir tekstas, ir melodija. Tuo metu visiškai nesistengiau ko nors sukurti, prisišaukti naujos dainos, o ji ėmė ir nukrito, lyg iš dangaus (šypsosi). „Falling for You“ man siejasi su įvairiausia mistika, mantromis, užkalbėjimais ir malda. Tai – lyg būdas prisišaukti į savo gyvenimą permainą, naują sielą, naujus žmones, lyg pasakymas sau, jog mano širdis atvira. Ši daina man asocijuojasi su skrydžiu, ji tarsi traukia iš juodumos, kelia į viršų, tarsi nauja pradžia. Debiutinis albumas ir jo pristatymo koncertai man – taip pat nauja pradžia. Labai jų laukiu.

Pirmasis Girmantės debiutinio albumo „MOOD“ pristatymo koncertas – jau gruodžio 12 d., VDU didžiojoje salėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA