Kalėdinio miestelio atidarymas – jau šį savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Kalėdinio miestelio atidarymas – jau šį savaitgalį

Jono Danielevičiaus nuotr.

Tradiciškai Rotušės aikštė šventiniu laikotarpiu tampa ypatingu miestiečių traukos centru. Ne tik pagrindinė miesto eglutė traukia praeivių dėmesį, bet ir kalėdinis miestelis. Jau šį savaitgalį kalėdiniai namukai atvers duris ir pasitiks šiltomis pramogomis.

Šiais metais bus 12 kalėdinių namelių, kuriuose galima bus susišildyti. 9 iš jų yra prekybiniai, o trys yra specialieji ir stebuklingieji edukacinių veiklų nameliai. Pirmas, tai – „Pasakų“ namelis. Jame visų lankytojų lauks pasakų senelė, kuri seks šiltą, tikrą, gyvą pasaką. Taip pat šiame namelyje bus galima pasimėgauti senąja Kalėdų animacija. Taip pat atsidarys dirbtuvėlių namelis, kuriame galima pasigaminti įvairiausių ir ypatingų rankdarbių iš vilnos, šilko, šieno ir kitų medžiagų. Unikalūs, rankų darbo daiktai galės tapti puikiomis dovanomis.

„Mums labai svarbu nameliuose skatinti kitokį požiūrį į Kalėdas. Norime, kad žmonės sustotų ir nesivaikytų vartotojiškumo ir kalėdinio dovanų vajaus, o kartu su šeima praleisti smagiai laiką ir pasidaryti vieni kitiems dovanas ir jas pasidovanoti ar pasipuošti savo eglutę. Viena iš brangiausių dovanų artimiesiems, tai dovanoti savo laiką“, – radijo stoties „Tau“ eteryje pasakojo VŠĮ
„Artima kultūra“ vadovas Danas Viluckas.

Trečiasis namelis, tai – mažas planetariumas, kuriame organizatoriai kviečia atitrūkti nuo žemės, nuo kasdienybės ir pasidomėti, kas yra kosmose. Šiame namelyje bus galima susipažinti su planetomis, įvairiais dangaus kūnais bei pagal gimimo datą sužinoti savo asmeninius žvaigždynus. Visi specialieji nameliai yra nemokami ir visiems prieinami.

Visą šventinį laikotarpį kalėdiniuose nameliuose kasdien bus vis kitokia tematika. Taip pat planuojama sušildyti miestiečius kalėdine saldžia sriuba bei paaukoti gerumo akcijoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA