Spalvoto meduolio diena džiugino globos namų auklėtinius | Kas vyksta Kaune

Spalvoto meduolio diena džiugino globos namų auklėtinius

Ž.Smilgino nuotr.

Savaitgalis Kaune buvo kupinas prieškalėdinių renginių. Sutinkantis, kad gerumo niekada nebus per daug, muzikantas Edgaras Lubys turėjo Kaune ypatingų pareigų. Tarp repeticijų ir dalyvavimo iškilmingame gražiausios Lietuvoje Kalėdų eglės įžiebime Edgaras skubėjo susitikti su vaikais iš Kauno globos namų. Kartu su jais vienoje kepyklėlių Laisvės alėjoje margino meduolius ir dalinosi artėjančių Kalėdų nuotaikomis.

„Šis matų laikas yra ypatingai jautrus, – sako Edgaras. – Žinau, kad, deja, ne visi vaikai gali pajusti tą šeimyninį artumą ir bendrumą, kuris tvyro šeimoje laukiant didžiųjų metų švenčių. Norėjau tokiems vaikams palinkėti, kad jie būtų laimingi. Nes, laimė, ko gero ir yra tas pagrindinis dalykas, kurio mes visi trokštame,“ – sako visur dalyvauti sunkiai spėjantis dainininkas.

Edgaras Lubys savo linkėjimą prisegė prie meduolio, kurį numargino kartu su vaikais iš globos namų. „Spalvoto meduolio diena“ vyksta jau penktus metus. Šis projektas skirtas vaikų iš globos namų integracijai į visuomenę. Miestų kepyklėlės nemokamai visus užsukančius vaišina meduoliais, kviečia juos marginti spalvotomis glazūromis.

Bendrame kūrybiniame procese susitinka skirtingi žmonės, dalinasi geromis emocijomis. Pasak akcijos organizatorių, stengiamasi, kad kuo daugiau vaikų iš globos namų sudalyvautų šioje šventėje ir bendraudami, būdami mieste vykstančiuose renginiuose lengviau pasijus esantys šios bendruomenės dalimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA