Į miesto centrą sugrįžta „tolerancijos laikas“ | Kas vyksta Kaune

Į miesto centrą sugrįžta „tolerancijos laikas“

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno taryba pritarė siūlymui miesto centre įvesti „tolerancijos laiką“, per kurį tiek kauniečiai, tiek miesto svečiai ramiai galėtų susimokėti už automobilių stovėjimą. Priimtas sprendimas sumažins kauniečių baimę būti iškart nubaustais už nesumokėtą parkavimą.

Kauno liberalai pasiūlė įvesti „tolerancijos laiką“ tam, kad tiek miestiečiai, tiek svečiai galėtų ramiai susimokėti už automobilių statymą. Toks siūlymas kilo iš to, jog Kaunas garsėjo ypatingai griežtais baudų išrašymais.

„Kaunas garsėja „žaliųjų žmogeliukų“ griežtumu. Ne kartą yra pasitaikę, jog žmonės skųsdavosi nespėję iki automatų nueiti ir susimokėti, kai grįžę jau rasdavo užklijuotą baudos lapelį. Tai ypatingai kenkdavo miesto įvaizdžiui“, – kalbėjo tarybos narys Simonas Kairys.

Politikas Vygantas Gudėnas siūlė pasiskaityti įstatymus, kuriuose rašoma, jog reikia susimokėti ir ten jokio „tolerancijos laiko“ nėra. Jo teigimu, vairuotojai tiesiog privalo iškarto susimokėti. Visgi, miesto taryba pritarė sumažinti stresą gauti baudą. Valdininkai pritarė 5 minučių laikui, kuris skirtas susimokėti už stovėjimą.

„Tolerancijos laikas“ Kauno centre jau buvo įvestas prieš metus, tačiau politikai po mėnesio šį sprendimą atšaukė ir liko sprendimas, jog žmogus turi iš karto susimokėti, neatsižvelgiant į tai, jog ne visi vairuotojai žino, kur yra artimiausias automatas, skirtas susimokėti už stovėjimą. Įvestas protingas laikas, leidžiantis ramiai susimokėti už parkingą miesto centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA