Kalėdinę eglutę stato naktimis, nes bijo nesuspėti | Kas vyksta Kaune

Kalėdinę eglutę stato naktimis, nes bijo nesuspėti

R. Tenio nuotr.

Ne visi pagrindinės miesto eglutės darbai vyksta sklandžiai, tačiau darbininkai stengiasi iš visų jėgų, kad Kaunas turėtų pačią originaliausią eglutę. Rotušės aikštėje kalėdinės eglutės statybos vyksta net tamsiuoju paros metu.

Jau nuo savaitgalio po truputį Rotušės aikštėje dygsta Kalėdų eglutė. Kadangi šių metų idėja gerokai kitokia nei tradicinė eglutė, susiduriama su tam tikromis problemomis, bet nereikia nukabinti nosies, mat prie eglutės besidarbuojantys kauniečiai nusiteikę spėti į grafiką ir tinkamai atlikti visus darbus.

„Nedarėme tokio dalyko nei karto. Visą laiką negali žinoti, ko tikėtis. Tai vieni dalykai darosi lėčiau, tai kažkas netinka. Viskas susideda, bet reikia keisti kai kurias priemones, daugiau pagalvoti, nes juk reikia nepaprastą dalyką padaryti, o pakabinti debesį. Pavyzdžiui, bus angelai didesni, tai ir galvoji, kaip pagal proporcijas su debesimis tai sutvarkyti“, – apie netikėtumus pasakojo menininkė Jolanta Šmidtienė.

Anot menininkės, daugiau žmonių negelbėtų, nes bokšteliuose darbuojasi maksimaliai daug žmonių. Daugiau tiesiog fiziškai netilptų aplink eglutę. Dėl to tenka darbuotis ir tamsiuoju paros metu. Darbininkai visą savo laiką skiria eglutės statyboms. Jie tiesiog dabar tuo gyvena.

„Tai didelis susidomėjimas, o kartu ir didelė atsakomybė. Vakar aš iš čia išvažiavau apie 2 valandą nakties, o mano jaunimas – apie ketvirtą. Ryte pirmiausia pasidarome ruošinius angare, tada keliaujame į Rotušės aikštę. Tai aš jau devintą ryto čia buvau, o kiti porą valandų dar pamiegojo, tai čia atkeliavo apie pusę 11, tai nuo manęs dar gavo barti, kad per ilgai miega“, – pasakojo menininkė.

Eglutės įžiebimas vyks šeštadienį, 17.30 val. Planuojama, kad eglutė jau penktadienį bus baigta, o šeštadienį teliks suderinti apšvietimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA