Kuriantiems darbo vietas – išskirtinės parkavimo lengvatos miesto centre | Kas vyksta Kaune

Kuriantiems darbo vietas – išskirtinės parkavimo lengvatos miesto centre

Asociatyvi nuotr.

Verslo įmonėms, Kauno mieste įsteigusioms kelis šimtus nuolatinių darbo vietų, siūloma suteikti 50 proc. lengvatą įsigyjant metinius parkavimo bilietus. Jie šiuo metu kainuoja 2100 Lt, o suteikus nuolaidą kainuotų 1050 Lt. Šį siūlymą ketvirtadienį svarstys Kauno miesto taryba.

Kauno politikai sugalvojo, kaip išpildyti duotą pažadą miesto centre įsikūrusiai „Intermedix“ suteikti parkavimo lengvatą. Tiesa, pakoregavus nutarimo projektą, į šią lengvatą galės pretenduoti ne tik konkreti bendrovė, bet ir kitos daug darbuotojų turinčios įmonės.

Pasak šio sprendimo projekto iniciatoriaus, Kauno miesto tarybos nario Marijaus Pancerio, vienas juridinis asmuo tokių leidimų su nuolaida galėtų įsigyti ne daugiau kaip 100 ir jie galiotų ne ilgiau kaip trejus metus nuo to momento, kai įmonė įsteigia 200 darbo vietų. M. Pancerio teigimu, yra pasiūlymų tokią lengvatą taikyti ir toms įmonėms, kurios jau senai priėmusios 200 darbuotojų. Pagal šį pasiūlymą būtų atsižvelgiama į tai, ar įmonė pasiekė 20% naujų darbo vietų augimą.

„Šis sprendimas pagerintų Kauno miesto konkurencingumą pritraukiant dideles įmones, plečiančias savo veiklą ir ieškančias didelio ploto patalpų savo biurams ar paslaugų centrams steigti. Būtent paslaugų centrų, kurie įdarbina po kelis šimtus naujų darbuotojų, pritraukimas, anot investicijų pritraukimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ specialistų, Kaunui yra itin aktualus. Tuo pačiu tai būtų pozityvus Kauno miesto savivaldybės žingsnis į bendradarbiavimą su investuotojais taikant šią paskatinamąją priemonę kuriantiems naujas darbo vietas Kaune“, – teigė M. Panceris.

Vis daugiau investuotojų Kaune ieško galimybės steigti naujas darbo vietas, įkuriant paslaugų centrus. Tokių pavyzdžių pastaraisiais metais turime ne vieną. Kauno meras Andrius Kupčinskas tarpininkavo padedant agentūrai „Investuok Lietuvoje“, kad į Kauną ateitų Didžiosios Britanijos bendrovė „Callcredit“ ar JAV komapanija „Intermedix“.

„Kaunas investicijų srityje galėtų stipriai konkuruoti su kitais Vidurio Europos regiono miestais, kadangi tai yra akademinis miestas, turintis daugybę perspektyvių, jaunų žmonių, įgijusių kokybišką aukštąjį išsilavinimą ir laisvai kalbančių angliškai ar kitomis užsienio kalbomis. Kol kas Kaunas, pritraukdamas paslaugų centrus, atsilieka nuo Vilniaus kelis kartus, tačiau potencialą turime žymiai didesnį vien dėl didžiulio technologinių mokslų studentų skaičiaus. Savivaldybė turi galimybę dar labiau didinti bendradarbiavimą su darbdaviais ir investuotojais suteikdama jiems patrauklias ir jų poreikius atitinkančias lengvatas“ , – pabrėžė M. Panceris.

Dar viena aktuali problema mieste – jaučiamas verslo klasės biurų trūkumas, kurių už miesto centro ribų kol kas nėra daug, o esantys miesto centre susiduria su parkavimo problemomis. Neretas biurų pastatas miesto centre neturi savo parkavimo vietų, o naudotis miesto parkavimo sistema jo darbuotojams yra per brangu. Parkavimo lengvatos suteikimas padėtų pritraukti į miesto centrą naujų įmonių, ieškančių didelio ploto biurų, tačiau dvejojančių dėl parkavimo kaštų.

„Ši lengvata – tai tik viena iš skatinamųjų priemonių verslui kurti darbo vietas – teigė M. Panceris. – Taip pat turime toliau tęsti bendradarbiavimą su agentūra „Investuok Lietuvoje“, rasti priemonių, kuri užtikrintų informacijos apsikeitimą tarp universitetų, potencialių investuotojų ir nekilnojamojo turto valdytojų. Taip pat turime peržiūrėti savo mokestinę politiką ir labiau ją orientuoti į naujų darbo vietų kūrimo skatinimą.“

Šiuo metu metinis parkavimo bilietas kainuoja 2100 Lt. Šiuo metu yra išplatinta tik 53 tokie bilietai. Iš viso Kauno miesto centre yra apie 3200 apmokestintų parkavimosi vietų, Kauno klinikų rajone – apie 800 vietų, o jų visų užimtumas, priklausomai nuo zonos ir sezoniškumo svyruoja nuo 40 iki 80 proc.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA