Legendiniai „Roxette” pagaliau apsilankė ir Kaune, grupės lyderė susmuko scenoje | Kas vyksta Kaune

Legendiniai „Roxette” pagaliau apsilankė ir Kaune, grupės lyderė susmuko scenoje

R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje legendinis duetas iš Švedijos „Roxette“ pirmą kartą surengė koncertą Kaune.

Tik prasidėjus koncertui, kuris vėlavo daugiau nei pusvalandį, grupės lyderė Marie Fredriksson antrojo kūrinio metu „Big love“, susmuko scenoje, tačiau padedant grupės nariams, atsistojo ir tęsė koncertą. Atlikusi kelias dainas atsistojusi, atlikėja prisėdo ant kėdės ir tęsė koncertą sėdėdama. M. Fredriksson serga sunkia liga, todėl ištikimų grupės gerbėjų tai nenustebino.

Susirinkę koncerte turėjo galimybę išgirsti žinomiausius „Roxette“ kūrinius „The Look“, „Joyride“, „Listen to your heart“, „It must have been love“, „Dangerous“ ir kitus.

Tarptautinį populiarumą duetui atnešė 1988-aisiais išleistas antrasis albumas „Look Sharp!“, parduotas daugiau nei 9 milijonų kopijų tiražu. Pagal šį rodiklį tai vienas geriausiai perkamų diskų Švedijos muzikos istorijoje – jis nusileidžia tik grupės ABBA albumui „Arrival“.

Šįmet sukanka 25 metai nuo dienos, kai „Roxette“ hitas „The Look“ pasiekė pirmąją JAV topų vietą – ir tai tik viena iš daugelio priežasčių išgirsti šį duetą. M. Fredriksson ir Pero Gessle duetas yra viena iš dviejų populiariausių pasaulyje Švedijos grupių.

Daugiau nei 20 grupės dainų tapo dideliais hitais Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse, grupės kolekcijoje yra net keli MTV ir „World Music Awards“ apdovanojimai, o jos albumai visame pasaulyje parduoti daugiau nei 75 milijonų egzempliorių tiražu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA