Kauno darželiai gavo vertingų dovanų | Kas vyksta Kaune

Kauno darželiai gavo vertingų dovanų

R. Tenio nuotr.

Nuo šiol beveik 20 Kauno darželių galės saugiai su mažaisiais smalsuoliais keliauti į ekskursijas. Draudimo bendrovė iniciavo socialinę akciją ir padovanojo virvių, į kurias galės įsikibti vaikai ir saugiai domėtis pasauliu.

Vaikams yra svarbus pasaulio pažinimas, ėjimas į ekskursijas, o ypač savam mieste. Tačiau jis turi būti saugus. Į ekskursijas einantys darželinukai dažnai turi kirsti judrias gatves. Problema: kaip saugiai pereiti gatvę ir „neišbarstyti” vaikų?

Socialinės akcijos „Saugiai pereikime gatvę“ iniciatoriai draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic” Lietuvos darželiams, įsikūrusiems judriose vietose, įteikė dovanų – virves, kurios padės vaikams būti vienoje vietoje, nepaklysti ir visada būti matomais. Kaune tokias virves gavo 17 darželių.

„Išvesti vaikus į miestą, yra iššūkis. Pasitarę su specialistais, gimė idėja sukurti tokią virvę, su 24-iomis rankenėlėmis bei atšvaitais. Vakarų praktika rodo, jog taip vedami vaikai yra kur kas saugesni, nes jei vaikai eina tiesiog susikibę rankutėmis, tai gali pasimesti pora. Kam jau padovanojome šią dovaną, liko tikrai patenkinti“, – kalbėjo draudimo bendrovės atstovai.

Tokia priemonė yra unikali ir vizualiai patraukli vaikams bei eismo dalyviams. Virvė – spalvota bei turinti patogias rankenėles bei pritaisytus atšvaitus, kad vaikų būrys būtų geriau matomas kitiems eismo dalyviams, taip užtikrinant didesnį saugumą.

Valdininkai džiaugiasi, jog yra tokių iniciatyvų, kurios padeda didinti saugumą mieste. „Miestas vis dar susiduria su saugumo problemomis, nes ne visos pėsčiųjų perėjos yra apšviestos, ne visur naujai pažymėtas kelio ženklinimas, todėl bet koks žingsnis saugumo link, yra visų gyventojų gerovės gerinimas, nes“, – tikino politikas V. Popovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA