Rotušės aikštėje nutūpė Kalėdų eglutės debesys | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje nutūpė Kalėdų eglutės debesys

Jono Danielevičiaus nuotr.

Iki pagrindinės miesto Kalėdų eglutės įžiebimo likus 5 dienoms, Rotušės aikštėje prasidėjo intensyvūs darbai. Čia kuriasi kalėdinis miestelis bei montuojama „Debesų“ eglė.

Menininkės Jolantos Šmidtienės laukia nelengva užduotis. Jai su pagalbininkais per itin trumpą laiką teks įgyvendinti savo sumanymą ir pasiekti tai, apie ką ji galvojo jau nuo pavasario.

Šiais metais eglutei pagaminti buvo sunaudota per 150 tūkst. puodelių.

„Šiemet labai norėjosi, kažkuo vėl nustebinti, tad jau nuo praėjusių metų ieškojau tinkamos faktūros, kuri būtų lengva, šventiška ir derėtų lauke. Tai taip sumąsčiau sukurti debesį ir padaryti debesų eglę, kuri praplaukiančius debesis pagautų ir pakabintų taip, jog atrodytų lyg eglutė. Šiais metais bus visiškai debesų eglė. Žinoma, gyvų eglučių bus aplinkui, o čia bus toks sakralus eglutės simbolis, kuris tarsi tą mažą stebuklą žmonėms simbolizuos. Ant tos eglės sėdės dvylika angelų, kurie nuo viršaus kalbės, ką jie ten mato. Žmonės galės paliesti, turėti kontaktą, tarsi paliesti savo žvaigždę. Kol kas neatkleisiu, kaip tai bus daroma“, – apie eglutės darbus pasakojo menininkė Jolanta Šmidtienė.

Debesys sklandys ne tik pagrindinėje miesto aikštėje. Panašių akcentų bus atrandama visame centre. Kauno verslininkai noriai jungiasi prie šios idėjos. Jiems paruoštas šiek tiek stilizuotas puošimas ant apšvietimo stulpų. Kauno savivaldybė yra nupirkusi tam tikrą seriją angelų, kurie taip pat kalba apie tą patį. Senamiestyje ant namelių atsiras dekoracijos, kurios derinsis prie pagrindinės miesto eglės.

Pati eglutės įžiebimo šventė vyks lapkričio 29-tą dieną, 17.30 val. Numatyta, jog eglutės įžiebimo šventėje pasirodys Edgaras Lubys, Liepa Mondeikaitė, Danguolė Beinarytė, Kauno burgundiškasis choras ir kiti. Kauniečius stebins fakyrų pasirodymai, kojūkininkai. Susirinkusiuosius džiugins Kalėdų senelis. O šventę vainikuos įsimintinas fejerverkas.

„Kalėdų eglutės įžiebimo šventė visada kauniečiams žada kažką neįprasto. Kaip ir kiekvienais metais šventinė eglutė diktuoja ir atitinkamą programą, pasirodysiančius personažus. Šiais metais pagrindinis šventės personažas bus Žibinčius. Pati programa taip pat bus įspūdinga“, – tikino Tautos namų direktorė Jolita Rudgalvienė.

Daugiau informacijos apie eglutės įžiebimą ir šventinę programą informacijos ieškokite renginių kalendoriuje.

Šiais metais tą pačią dieną bus įžiebta ir sostinės Kalėdų eglutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA