G. Krapikas: žinome, kokie pikti atvažiuoja „Real“ krepšininkai | Kas vyksta Kaune

G. Krapikas: žinome, kokie pikti atvažiuoja „Real“ krepšininkai

delfi.lt 2014/11/20 19:01
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą laukia didelis išbandymas – kauniečiai savo aikštėje priims tituluotą Madrido „Real“ ekipą, kuriai atstovauja Jonas Mačiulis. Kauniečiai žino, kad po nesėkmės paskutinėse Eurolygos rungtynėse „Real“ bus labai piktas. Tačiau žalgiriečiai taip pat žino, kad ir su „Real“ gali kautis kaip lygus su lygiu.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Žalgiris“ svečiuose tik po atkaklios kovos turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą – 71:80.

„Daug laiko praėjo, baigėsi pirmas ratas ir jie turėjo daug laiko savo formą pagerinti. Mums tikrai nepadės ir tai, kad praėjusiose rungtynėse jie nusileido „Anadolu Efes“ ekipai. Toks klubas nelabai mielai pralaimi dvi rungtynes iš eilės. Įsivaizduokite, kokie susikaupę ir agresyvūs jie atvažiuoja pas mus. Pralošimą išvykoje jie norės pakeisti pergale pas mus. Tą žinome, laukiame ir ruošiamės“, – teigia “Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Ką tik peržiūrėjome vaizdo įrašus. Turbūt nereikia sakyti, kad mūsų laukia rungtynės su labai pajėgiu varžovu. Tai viena stipriausių Europos komandų. Jie labai greitai pereina iš gynybos į puolimą. Turime užduotis ir reiks jas įvykdyti. Svarbiausia bus stabdyti jų greitą puolimą. Aišku, jie puolime turi labai daug talentų. Bet mums reikia rasti spragas, kur jie silpni“, – sako vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

G. Krapikas pastebi, kad Lietuvos rinktinės ir buvęs „Žalgirio“ puolėjas J. Mačiulis aikštėje jaučiasi vis geriau. Vidutiniškai per Eurolygos rungtynes kaunietis pelno vidutiniškai po 5,5 taško.

„Jonas pamažu pripranta prie karališko klubo, atranda savo vietą tiek jis, tiek treneris jam. Paskutinės Ispanijos čempionato rungtynės parodė, kad jis gali žaisti ne tik naudingai, bet ir rezultatyviai. Tai šiuo atveju mūsų nelabai džiugina“, – sako G. Krapikas.

„Esame parengę spąstus ir Jonui“, – šypteli A. Gudaitis.

„Real“ (4/1) kol pas pirmauja A grupėje. „Žalgiris“ (3/2) šešių ekipų turnyre žengia trečias.

„Žalgiris“ ir „Real“ susitinka penktadienį 19.40 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA