Jau ieškoma, kas KTU gimnazijoje pakeis B.Burgį | Kas vyksta Kaune

Jau ieškoma, kas KTU gimnazijoje pakeis B.Burgį

KTUG nuotr.

„Dabar svarbiausia yra naujo vadovo paieška. Buvęs vadovas pasitraukė iš pareigų, reikia žiūrėti į ateitį. Mano pagrindinė užduotis – užtikrinti įprastą gimnazijos darbą“, – sakė Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas, antradienio pavakare susitikęs su KTU gimnazijos bendruomene.

P. Baršauskas susitikime su gimnazistų tėvais, mokytojais, valdybos ir tarybos nariais, alumnais aptarė gimnazijos ateitį ir perspektyvas, pasitraukus ilgamečiam mokyklos direktoriui Bronislovui Burgiui, kuris savo pareigas nustos eiti gruodžio 5 d.

„Jau yra paskelbtas konkursas naujo direktoriaus ar direktorės pareigoms eiti. Nors sprendimą dėl vadovo priima rektorius, tikrai tarsimės su gimnazistų tėvais, mokytojais, Universiteto atstovais“, – sakė P. Baršauskas. Susirinkusiųjų prašymu, gimnazistams taip pat bus sudaryta galimybė pareikšti nuomonę dėl būsimo direktoriaus.

Susitikimo metu buvo aptarti būsimam gimnazijos vadovui keliami reikalavimai ir lūkesčiai. KTU rektorius pažadėjo, kad ir toliau, ugdant gabiausius ir talentingiausius Lietuvos vaikus, bus tęsiamos gilios ir gražios gimnazijos tradicijos, o moraliniai principai, mokiniams suteikiamos laisvės, kūrybiškumo, savarankiško mąstymo ugdymas, atsakomybės už savo veiksmus reikalavimas išliks pamatinėmis gimnazijos vertybėmis.

Iš būsimo gimnazijos direktoriaus tikimasi naujų idėjų, kaip mokyklą kilstelėti į dar aukštesnį lygį, kaip dar geriau atliepti gimnazistų poreikius, reaguoti į pokyčius visuomenėje ir pasaulyje. Vienas iš svarbių naujo vadovo laukiančių darbų – gimnazijos teisinės bazės sutvarkymas, aiškiai reglamentuojant, kada ir kaip vidaus taisykles pažeidęs gimnazistas turi atsakyti už savo veiksmus.

„Labai rimtai svarstoma ne viena kandidatūra. Nenorime paskubėti, nes tai yra atsakingos pareigos – nuo vadovo priklauso bendra atmosfera įstaigoje, gimnazistų ir mokytojų motyvacija, noras siekti pačių geriausių rezultatų ir tikslų“, – teigė P. Baršauskas.

Jis neabejoja, kad šviežių idėjų turinčio naujo direktoriaus vadovaujama viena geriausių Lietuvoje KTU gimnazija, išugdžiusi daug žinomų verslininkų, politikų, visuomenės veikėjų, tokia išliks ir ateityje.

Gimnazijos bendruomenė paraginta aktyviau naudotis savo teisėmis dalyvauti mokyklos valdyme per gimnazijos valdybą, mokytojų tarybą ir mokinių tarybą.

Tėvų pageidavimu, P. Baršauskas surengs susitikimą su KTU gimnazijos moksleiviais, o taip pat – mokytojais ir gimnazijos alumnais.

Anksčiau jau rašėme šia tema:

Pričiupta rūkanti moksleivė iš KTU gimnazijos nesitraukė, direktoriui – ikiteisminis tyrimas

Trūko KTU gimnazijos mokytojų kantrybė: taikstytis neketina

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA