Gražiausios eglutės kūrėjai pluša išsijuosę | Kas vyksta Kaune

Gražiausios eglutės kūrėjai pluša išsijuosę

Jono Danielevičiaus nuotr.

Pagrindiniu šventiniu akcentu tradiciškai taps Rotušės aikštėje iškilsianti Kalėdų eglė, kurią kuria menininkė Jolanta Šmidtienė. Jau ateinančios savaitės pradžioje debesų eglutė bus pradėta montuoti Kauno širdyje.

„Kaip ir kiekvienais metais Kauno eglutė tampa pačia gražiausia Lietuvos egle ir būna vis kitokia. Tad kiekvienais metais vis sunkiau sugalvoti kažką naujo ir originalaus. Šių metų eglutės idėja buvo pristatyta dar pavasarį. Kalėdos dažniausiai mums asocijuojasi su stebuklais, todėl natūraliai žmogaus akys krypsta į dangų, o ten – debesys. Tai ir paskatino pasirinkti debesų motyvą“, – teigė J. Šmidtienė.

Pagrindinė priemonė, kurią menininkė J. Šmidtienė naudoja eglutės gamybai, yra plastikiniai puodeliai. Jie yra klijuojami į formas, dedamos lemputės ir taip formuojami debesys, iš kurių bus sudaryta kalėdinė eglė. Eglutę sups ir milžiniški balti angelai, kurie šiuo metu yra skaptuojami.

Eglutės įžiebimo šventė vyks lapkričio 29 dieną. Daugiau informacijos rasite „Renginių kalendoriuje”.

Kaip vyksta pasiruošimo darbai, galite pamatyti portalo „Kas vyksta Kaune” nuotraukų galerijoje. Nuotraukų autorius Jonas Danielevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA