Samariečiai su skurdu kovos naujose patapose | Kas vyksta Kaune

Samariečiai su skurdu kovos naujose patapose

kaunas.lt nuotr.

Šį pirmadienį duris oficialiai atvėrė naujai suremontuotas Lietuvos Samariečių bendrijos (LSB) socialinis centras ir vaikų dienos centras „Užuovėja“. Atnaujintose patalpose pagalba bus suteikta ne tik likimo nuskriaustiems vaikams, bet ir vienišiems, pagyvenusiems žmonėms.

Šv. Gertrūdos g. 8A įsikūrusias patalpas palaiminęs ir pašventinęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius pažymėjo, jog Samariečių bendrijos veikla matoma ir girdima, o gražūs siekiai ir kilnūs darbai pradžiugino ir sušildė jau ne vieną žmogų.

„Prieš keletą metų miesto savivaldybė samariečiams skyrė šias patalpas ir užtikrino dalinį finansavimą. Dabar matome, jog pastatas atsinaujinęs, o erdvesnėse patalpose bus vykdoma prasminga veikla, skirta tiek vaikams, tiek ir suaugusiems“,- sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Jau 15 metų bendradarbiaujame su Kauno miestu ir šiandien švenčiame naujųjų patalpų, kuriose įsikurs vaikų dienos centras, LSB veiksmų koordinavimo būstinė atidarymą. Kaune teko lankytis jau daugiau nei 40 kartų ir visuomet malonu sutikti žmones, kurie rūpinasi silpniausiais visuomenės nariais“, – kalbėjo samariečių atstovas iš Hamburgo Gerd Püfer.

Iš Vokietijos atvykusi svečių delegacija prie sveikinimų prisidėjo ne tik gražiais žodžiais, bet ir nauju automobiliu, skirtu sunkių ligonių pervežimui.

„Bendrų pastangų dėka pavyko atgaivinti šį pastatą. Šiuo metu atnaujinta dalis patalpų, o ateityje ketiname sutvarkyti ir likusias. Neturintys kur eiti vieniši žmonės čia visuomet ras užuovėją, mes jiems padėsime rasti gyvenimo kelią“, – LSB Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Vėlyvis.

Lietuvos Samariečių Bendrija įsikūrė 1992 m. sausio 25 d. Bendrijos misija – nuolatinė kova su skurdu ir negalios bei vienišų žmonių atskirtimi Lietuvoje, humanitarinė pagalba socialiai remtiniems Lietuvos piliečiams, darbas su jaunimu, socialinė prevencija, globa ir socialinių programų įgyvendinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA