Kalėdinės šventės Kaunui kainuos daugiau nei 400 tūkst. litų | Kas vyksta Kaune

Kalėdinės šventės Kaunui kainuos daugiau nei 400 tūkst. litų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Iki pagrindinės Kauno eglės Rotušės aikštėje likus mažiau nei dviem savaitėms, pristatyta kalėdinių renginių programa.

Šiais metais pagrindinėje miesto aikštėje sužibs lengva ir šviesi eglė, pagaminta iš baltų putoplasto indelių segmentų ir indelių segmentų bei sidabru tviskančio ažūro iš grandinėlių, sukuriančia debesų ir juose plazdančių angelų sparnų iliuziją.

Pirmą kartą eglutės tampa interaktyvi, nes dalies grandinėlių dėka kiekvienas aplankęs eglutę galės įžiebti atskirą jos dalį – savo nuosavą žvaigždę debesyse. Eglutės gamybai teks panaudoti apie 150 tūkst. puodelių.

EGLUTĖS KŪRIMO AKIMIRKOS>>>

Kaip pasakojo eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė, „Kauno valdžios drąsa skatina eglutę daryti vis kitokią, yra iškelta aukšta kartelė, todėl kiekvienais metais reikia vis naujų dalykų. Šiemet jau pavasarį atėjau su orine idėja ir merui pasiūliau statyti eglutę, kuri būtų pakabinta lyg ant debesų. Tas medelis simbolizuos stebuklo laukimą ir žmogaus akys krypsta į dangų, į debesis, todėl ir idėja tokia. Tai nereiškia, kad tai bus tikri debesys, neaišku, ar viskas pavyks, bet stengiuosi, kad būtų gražu“.

Eglutės įžiebimo šventės programos kuratorė Jolanta Lakštinienė, pristatydama šventę pasakojo, kad pagrindinis šventės personažas šiais metais bus žibinčius Norvydas, įžiebsiantis visą Kalėdinį miestą ir tapsiantis pagrindiniu šventės personažu. Daugiau informacijos apie šventinę programą rasite renginių kalendoriuje.

Šiemet studentų skvere atsiras ir dvi papuoštos gyvos studentų eglutės, pakeisiančios Vienybės aikštės ir Laisvės alėjos eglutes. Šviesos fontanai bus pastatyti Laisvės alėjos ir Daukanto gatvių sankirtoje bei Steigiamojo Seimo aikštėje.

Šiais metais kalėdinių ir kitų šventinių renginių organizavimui iš miesto savivaldybės biudžeto skirta 150 tūkst. litų, eglutės gamybai – 100 tūkst. lt, dar 165 tūkst. Kalėdiniam miesto apšvietimui.

Šventę tiesiogiai sutiko transliuoti LRT televizija, kuri transliaciją įgyvendins nemokamai.

Gruodžio 6 dieną bus atidarytas Kalėdinis miestelis.Šeštus metus iš eilės įstaiga „Artima kultūra“ įgyvendins nemokamas edukacines veiklas. Rotušės aikštėje kauniečių lauks trys nameliai. Čia įsikurs pasakų namelis, dirbtuvėlės ir mini planetariumas.

Nuo gruodžio 13-os dienos Rotušės aikštėje pradės veikti čiuožykla po atviru dangumi.

Gruodžio 24 dieną, po šventų mišių bus pašventinta prakartėlė.

Gruodžio 31 dieną naujus metus padės sutikti Ramūnas Difartas, kuris atliks populiarių dainų versijas, o vidurnaktį dangų nušvies naujametinis fejerverkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA