Cirko pasirodymas užbūrė „Žalgirio” areną | Kas vyksta Kaune

Cirko pasirodymas užbūrė „Žalgirio” areną

J.Petronio nuotr.

Šiuolaikinio cirko lyderiai „Cirque Éloize“ iš Monrealio į Lietuvą atvežė kvapą gniaužiantį pasirodymą „Cirkopolis“. Pirmuosius artistiškus, muzikalius ir visapusiškai įspūdingus pasirodymus sekmadienį išvydo Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinkusi publika.

Trupė „Cirque Éloize“ susikūrė 1993 metais. Jau daugiau nei dešimt metų kanadiečiai kuria magijos kupinus pasirodymus ir formuoja naujoviško cirko įvaizdį visame pasaulyje. Spektaklius jie ruošia remdamiesi ne tik įvairiapusiškais talentingų artistų triukais, bet ir teatrališkumu, originaliai ir novatoriškai apjungdami cirką, muziką, šokį ir teatrą. „Cirque Éloize“ yra pastatę 10 originalių cirko spektaklių. Jie buvo rodomi 440 miestų, o bendras pasirodymų skaičius viršija 4000 kartų. „Cirque Éloize“ šou matė žiūrovai nuo Brodvėjaus iki Vestendo. Trupė yra daugelio cirko festivalių nugalėtojai.

Tarptautinė trupė į Lietuvą atvyko su naujausių savo kūrinių –„Cirkopolis“. Tai cirko, šokio ir teatro šou su įtraukiančiu siužetu ir neįtikėtinais triukais. Nestandartinio dizaino scenoje lydimi originalios muzikos ir vaizdo projekcijų personažai kovoja prieš monotoniją, atranda save ir bando ištrūkti iš gamyklos-miesto suvaržymų. „Cirkopolio“ trupę sudaro profesionalūs ir diplomuoti cirko artistai: žonglieriai, oro akrobatai, gimnastai ir net šiuolaikinis klounas. Neįmanoma atitraukti akių nuo jų pasirodymų – atrodo, kad jie paneigia gravitacijos ir erdvės dėsnius. Įspūdingas šokis su didžiuliu Cyr lanku apsuka galvą, o virtuoziškas diabolo žaismas tiesiog užburia.

„Cirkopolis“ – tai kryžkelės, kur susikerta vaizduotė ir tikrovė, individualumas ir bendruomenė, apribojimai ir galimybės. Tai pasirodymas, įkvėptas poetiškumo, cirko artistų meistriškumo ir humoro, todėl jis yra rimtas ir linksmas kartu.“ – sako „Cirque Éloize“ kūrybos vadovas ir vienas iš „Cirkopolio“ režisierių Žano Peišou (Jeannot Painchaud).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA