Didinamas eismo saugumas | Kas vyksta Kaune

Didinamas eismo saugumas

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos sprendimu atnaujintos trys Taikos prospekte esančios pėsčiųjų perėjos, o Kleboniškio gatvėje įrengtos triukšmo juostos bei įspėjamieji ženklai. Tikimasi, kad tai leis užtikrinti didesnį eismo saugumą šiose gatvėse.

Ties Taikos prospekte įsikūrusiomis ugdymo įstaigomis esančios trys pėsčiųjų perėjos buvo nudažytos ryškia raudona spalva ir padengtos pašiurkštinta antipraslydimine danga.

„Taikos prospekte turime dvi dideles ugdymo įstaigas – Vyturio bei S. Daukanto vidurines mokyklas, tad sprendimas atnaujinti greta jų esančias pėsčiųjų perėjas buvo būtinas, kadangi per metus čia įvyksta 4-5 eismo įvykiai. Ties perėjomis jau buvo įrengtas specialus apšvietimas, dabar jos papildomai paryškintos, nudažytos raudona spalva, o prieš perėjas paklota antipraslydimo danga. Ateityje šiose vietose numatyta įrengti reguliuojamas šviesoforines pėsčiųjų perėjas“ , – pabrėžė Kauno miesto tarybos narys, Eismo saugumo komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

„Visų pirma, raudona spalva nudažytos pėsčiųjų perėjos atkreipia vairuotojų dėmesį, o pašiurkštinta penkių metrų asfalto atkarpa prieš perėjas ženkliai pagerina automobilių stabdymo kelią, tad kritiniu atveju automobilis sustos greičiau“, – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Skaudžiomis avarijomis liūdnai pagarsėjusioje Kleboniškio gatvėje bus kovojama su greičio mėgėjais. Atsižvelgiant į Saugaus eismo komisijos sprendimą ir siekiant užtikrinti saugų eismą Kleboniškio gatvėje buvo įrengtos triukšmo juostos, kurios atkreipia vairuotojų dėmesį ir informuoja juos apie artėjančius posūkius.

„Kleboniškio gatvė garsėja staigiais posūkiais. Neretai čia pasirodo ir laukiniai žvėrys, o nakties metu vairuotojai nevengia viršyti greičio, todėl įvyksta skaudžios nelaimės. Šiuo metu ties pavojingiausiais posūkiais sudėti šviesą atspindintys ženklai, nurodantys artėjantį posūkį, taip pat įrengtos triukšmo juostos, kurios atkreipia vairuotojų dėmesį ir priverčia sumažinti greitį“, – teigė G. Degutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA