Pričiupta rūkanti moksleivė iš KTU gimnazijos nesitraukė, direktoriui – ikiteisminis tyrimas | Kas vyksta Kaune

Pričiupta rūkanti moksleivė iš KTU gimnazijos nesitraukė, direktoriui – ikiteisminis tyrimas

delfi.lt 2014/11/14 17:19
DELFI nuotr.

Aistros dėl KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio pasitraukimo nerimsta. Šį kartą savo poziciją išsakė gimnazistų tėvai. Anot jų, prieš B. Burgį pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pats B. Burgis šios informacijos nenori nei patvirtinti, nei paneigti. „Kitas klausimas“, – DELFI pasiteiravus, ar tai yra tiesa, atsakė jis.

Ketvirtadienį viešai buvo paskelbtas KTU gimnazijos tėvų inicijuotas atviras laiškas, adresuotas KTU rektoriui prof. Petrui Baršauskui, LR Švietimo ir mokslo ministrui prof. Dainiui Pavalkiui ir „visiems neabejingiems“. Šiuo metų po juo pasirašė beveik 200 gimnazijos likimu susirūpinusių tėvų ir buvusių gimnazistų.

Laiške teigiama, kad gimnazistų tėvų neįtikino pateikiama informacija, kad direktoriaus pasitraukimas buvo seniai brendęs jo paties sprendimas. Jie reikalauja, kad B. Burgis įrodytų savo tiesą ir atskleistų konkrečias pasitraukimo iš gimnazijos aplinkybes.

„Kaip dabar žinoma, viena gimnazijos mokinė ekskursijos metu užsirūkė viešoje vietoje (Vilniaus Gedimimo pr.), taip akivaizdžiai pažeisdama KTU gimnazijos moksleivių taisykles. Deja, pastaroji mokinė ir jos tėvai, kaip matyti, nėra linkę laikytis pačių pasirašytų moksleivių taisyklių ir gimnazijos nepaliko. Negana to, minėtos gimnazistės tėvai apskundė gimnazijos direktorių valstybinėms institucijoms, vyksta auditas, o prieš direktorių pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – laiške rašo tėvai.

„Mano supratimu, konfliktas įsižiebė, kai vaikai ekskursijos metu viešai rūkė, tai darė demonstratyviai, matant mokytojams. Tai yra gimnazijos taisyklių pažeidimas. Visi įstodami į gimnaziją pasirašo, kad pasižada nerūkyti, negerti ir nevartoti narkotikų. Jeigu ši taisyklė yra pažeidžiama, vaikams „pasiūloma“ palikti mokyklą. Po šio įvyko vienas vaikinas išėjo savo noru, mergina, galbūt paskatinta tėvų, sugalvojo gimnazijoje likti. Tuomet jos tėvai užkūrė pirtį gimnazijos direktoriui visais galimais būdais. Įtariu, kad ten vyksta kažkas rimto teisminiuose reikaluose“, – DELFI pasakojo po laišku pasirašęs gimnaziją lankančių vaikų tėvas Vytautas Židonis. Vienas jo sūnus šią gimnaziją baigė, kitas iki šiol ją lanko.

Nors V. Židonis pritaria, kad už rūkymą mesti iš mokyklos – galbūt ir pernelyg griežta bausmė, tikina, kad vaikams reikia aiškiai nubrėžti taisykles ir parodyti, kad savivaliauti negalima. Be to, su šia taisykle visi vaikai ir tėvai susipažino dar prieš įstodami į gimnaziją.

Pats B. Burgis komentuoti šią situaciją ir plačiau papasakoti apie gimnazijos taisykles atsisakė.

„Nieko negaliu komentuoti, esu davęs tokius įžadus“, – sakė jis, tačiau neatskleidė, kam ir kokius įžadus davė.

„Tėvai yra laisvi daryti, ką nori, kaip ir visi Lietuvos piliečiai išskyrus kai kuriuos, tokius kaip aš“, – mįslingai kalbėjo B. Burgis.

Jis priminė, kad gruodžio 5 diena yra jo paskutinė diena gimnazijoje ir jos gyvenime jis jau nebedalyvauja ir nebedalyvaus niekada.

Tai, kad raštas dėl pradėto ikiteisminio tyrimo jį buvo pasiekęs patvirtino ir KTU rektorius Petras Baršauskas. Tačiau sužinoję apie B. Bugio pasitraukimą, tėvai atsiėmė bet kokias pretenzijas ir kaltinimus.

„B. Burgis visuomet labai kovojo prieš rūkymą ir prieš girtavimą, tačiau jis nebuvo susitvarkęs gimnazijos teisinės bazės. Dėl to kilo konfliktas, tačiau viskas buvo nutraukta sužinojus apie direktoriaus pasitraukimą”, – prasitarė P. Baršauskas.

Universiteto rektorius atviravo besitikintis, kad naują direktorių gimnazijai pavyks išrinkti dar šiemet. KTU gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti bus rengiamas konkursas.

„Pradėtas ikiteisiminis tyrimas, kuriame minėtas asmuo yra paskelbtas įtariamuoju“, – BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinionienė.

Jos teigimu, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį. Pagal jį, už žmogaus terorizavimą arba sistemingą bauginimą baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pasak E.Martinionienės, į šią kategoriją gali patekti įvairaus pobūdžio grasinimai.

„Bet koks elgesys, kurį žmogus, kuriam tai skirta, priima kaip grasinimus, išsigąsta, patiria persekiojimą. Šiuo metu yra tiriamos tam tikros aplinkybės, kurios šiai akimirkai kvalifikuotinos kaip toks straipsnis“, – sakė E.Martinionienė.

Savo ruožtu KTU gimnazijos rektorius Petras Baršauskas, išgirdęs apie tai, kad tyrimas nėra nutrauktas, neslėpė nuostabos. Anot jo, praėjus maždaug dviem dienoms po pranešimo, kad KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis pasitraukia iš užimamų pareigų, jis gavo įvykyje dalyvavusių vaikų tėvų laišką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA