Darželiai ir mokyklos rytą pasitinka streiku | Kas vyksta Kaune

Darželiai ir mokyklos rytą pasitinka streiku

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį dalies Lietuvos ugdymo įstaigų diena prasideda įspėjamuoju streiku, mat mokytojai ir darželių auklėtojai streikuoja dėl neatkuriamo į prieškrizinį lygį mokinio krepšelio.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, streikai vyks 33 ugdymo įstaigose, tuo tarpu Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Andriaus Navicko teigimu, streikuoja daugiau nei šimtas ugdymo įstaigų.

Pedagogai reikalauja, kad mokinio krepšelio dydis būtų sugrąžintas į 2009-ųjų lygį, kuomet siekė 3774 litus, kai tuo tarpu dabar yra 3348 Lt. Švietimo ir mokslo ministerija teigia, kad kitais metais krepšelis didės 32 litais, tačiau mokytojų reikalavimų tai nesušvelnina.

Skaičiuojama, kad patenkti reikalavimus Valstybei kainuotų apie 240 mln. litų per metus.

Streiko metu darželiuose nevyks vaikų ugdymas nuo 6:30 val. iki 8:30 val., o streikuojančiose mokyklose pamokos nebus organizuojamos dvi valandas, nuo 8 iki 10 val.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigia, kad streikas neteisėtas, tačiau profesinės sąjungos atkerta, kad ministras meluoja, taip pat, kad ministerija visais būdais siekia sužlugdyti streiką. Pavyzdžiui, prieš kelias dienas per elektroninio dienyno sistemą išplatinta informacija apie streiką buvo mįslingai ištrinta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA