Pareigūnai važinės viešuoju transportu | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai važinės viešuoju transportu

R. Tenio nuotr.

Nuo šios dienos iki gruodžio mėnesio policijos pareigūnai gali netikėtai įlipti į viešąjį transportą. Tačiau baimintis nereikėtų, mat pareigūnai vykdo prevencinę akciją, kurios metu siekia informuoti keleivius, kaip saugiai pasiekti kelionės tikslą. Taip pat rūpinamasi, jog sukčiai neapgautų žmonių prieš įvedant kitą valiutą.

Nuo šiandien šešiais populiariausiais troleibusų ir autobusų maršrutais važinės policijos pareigūnai. Atstovai du kartus per savaitę netikėtai įlips į viešąjį transportą ir kalbėsis su keleiviais bei dalis specialius akcijos lankstinukus, kur žmonės galės plačiau pasiskaityti apie euro įvedimą, bilietų kainas ir kt.

„Pagrindinis tikslas – teikti prevencinę informaciją, kaip elgtis viešajame transporte, kaip laikyti asmeninius daiktus, kad jų nepasisavintų kiti. Taip pat didelį dėmesį skirsime kalboms apie eurą, tam kad žmonės netaptų sukčių aukomis. Bus primenama, kur galima keisti pinigus, kokiu kursu ir pan. Norisi užbėgti sukčiams už akių ir kuo geriau paruošti visuomenę“, – kalbėjo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis.

Šiandien viešajame transporte kartu su pareigūnais darbavosi ir savivaldybės atstovai, kurie žmonėms aiškino apie elektroninių bilietų sistemą, kad nekiltų problemų įvedus eurą.

„Esame socialiai atsakinga įmonė, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie visuomenės informavimo. Mes žmonėms aiškinsime, kiek kainuos bilietai, įvedus eurą. Tai darome tam, kad sausio mėnesį nekiltų keleiviams problemų“, – tikino AB „Kauno autobusai“ komercijos vadovė Edita Gudišauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA