Kaune pradės veikti dviračių nuomos sistema | Kas vyksta Kaune

Kaune pradės veikti dviračių nuomos sistema

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas planuoja, jog jau kitą sezoną kauniečiai galės nuomotis dviračius, mat mieste pradės veikti dviračių nuomos sistema. Tačiau, meras tikina, jog dviračių nuoma bus kitokia nei sostinėje.

Sparčiai plečiant dviračių takus, pradėta judinti ir dviračių nuomos reikalus. Miesto vadovas planuoja, jog jau pavasarį kauniečiai ir miesto svečiai galės dviračių takus išbandyti ir nuomojamomis transporto priemonėmis.

Svarstoma galimybė įrengti iki 10 stotelių su 100 dviračių miesto centrinėje dalyje.

Visgi, nors dviračių idėja paimta iš Vilniaus, meras tikina, jog Kaune sistema veiks kitaip ir miestas gaus pajamas ne tik iš nuomos, bet taip pat ir iš reklamos.

„Mes manome, jog atsirastų įmonių, kurios būtų suinteresuotos skleisti reklamą, tad ir į miesto biudžetą keliautų pinigai. Vilnius atsisako reklamos, todėl vienas dviratis kainuoja 70-80 tūkst. litų. Dėl reklamos atsieitų dešimtkart pingiau nei sostinėje“, – tikino A. Kupčinskas.

Šiuo metu yra svarstoma, kuriose miesto vietose būtų tikslingiausia įrengti nuomos stoteles, kad keleiviams būtų patogiausia pasiekti įvairias miesto, o gal ir rajono vietas. Tikimasi, kad tai dar labiau paskatins investuoti į dviračių takus ir keliauti ekologiškesnio miesto takais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA