Kauniečiai domėjosi euru | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai domėjosi euru

R. Tenio nuotr.

Pusantro mėnesio po Lietuvą keliavęs Eurobusas, kelionę užbaigė laikinojoje sostinėje. Projekto tikslas – kuo geriau supažindinti žmones su euro įvedimu, atsakyti į visus rūpimus klausimus ir taip užtikrinti, jog piliečiai gautų visą informaciją ir nustotų baimintis dėl keičiamos valiutos.

Eurobusas aplankė 60 savivaldybių, informaciją paskleidė virš 10 tūkstančių žmonių. Apkeliavęs visą Lietuvą, projektas kelionę užbaigė Kaune. Rotušės aikštėje kauniečiai galėjo patys išbandyti eurobuso žaidimus, susijusius su euru, pažymėti šalis, kurios priklauso Europos sąjungai ir kuriose yra įvesta europinė valiuta.

Projekto organizatoriai tikina, jog mažesniuose miesteliuose žmonės dažniausiai klausinėjo, kur bus galima pasikeisti pinigus, kiek tai kainuos. Taip pat rūpėjo kainų perskaičiavimo sistema bei pensijų dydžiai. Žmonės ne tik klausinėjo įvairių su euru susijusių klausimų, bet taip pat ir noriai pasiimdavo dalomąją medžiagą ir patys skleidė žinias savo artimiesiems. Tokia informacijos skleidimo forma yra priimtina gyventojams, todėl sulaukė didelio susidomėjimo.

„Man organizatoriai pasakojo, kad mažesniuose miesteliuose ilgiau sustodavo ir ilgiau pažaisdavo žaidimus. Didesniuose miestuose žmonės tiesiog prabėgdami pasiimdavo medžiagą. Aš manau, kad tai yra labai gera forma skleisti informaciją, nes visose savivaldybėse buvo surengta po tris renginius. Patogu, nes žmonės atvažiuoja į vieną vietą ir sužino viską, kas jiems svarbu“, – kalbėjo finansų viceministras Algimantas Rimkūnas.

Žmonėms informacijos pakanka

Jau beveik už pusantro mėnesio Lietuvoje bus įvesta kita valiuta. Informacija apie eurą keliauja per visas žiniasklaidos priemones, tad žmonės tikina, jog informacijos gauna pakankamai it tikina, jog nereikėtų baimintis euro.

„Kiti žaidė euro žaidimus, tai aš viską ten žinojau. Informacijos tikrai užtenka. Dažnai per radiją, televiziją girdėdavau, internete pasižiūrėdavau. Tikrai nesibaiminu ir labai laukiu“, tikino vyresnio amžiaus kaunietė Alma. Jai antrino ir jos draugė Stanislava sakydama, jog reikia pagyventi ir pamatyti, bet greičiausiai blogiau nebus. „Ko čia baidytis, nesuprantu“, – klausė moteris.

Finansų viceministrui A. Rimkūnui taip pat teko susidurti su informacijos gausoje pasiklydusiais gyventojais. „Daviau interviu radijo laidoje, tai viena klausytoja paskambino į studiją ir pasipiktinusi pasakė: „kiek galima kalbėti apie tą eurą. Mes ne maži vaikai“. Todėl manau, kad lietuviai yra tikrai pakankamai informuoti“, – sakė politikas.

Visgi pasitaiko žmonių, kurie vis dar priešinasi euro įvedimui. Prisistatyti nepanoręs vyriškis Rotušės aikštėje piktinosi, sakydamas, jog euras nustekens Lietuvą, kaip kad atsitiko kaimyninėms šalims ir nieko gero iš to nebus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA