Rotušės aikštėje sužibės „Debesų“ eglė | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje sužibės „Debesų“ eglė

Archyvo nuotr.

Dar mėnuo ir visi pasiners į tikrąjį Šventų Kalėdų laukimą. Tačiau Kauno menininkai jau dabar nesnaudžia. Šiuo metu gaminama kalėdinė eglutė, kuri šventiniu laikotarpiu džiugins miestiečius. Šiais metais kauniečius vėl pasitiks netradicinė eglutė.

Kol kas vienetai, kurie jau pradėję ruoštis didžiosioms metų šventėms. Paprastai kalėdinis įkarštis įsisiautėja atėjus gruodžio mėnesiui. Visgi, Kauno menininkai pluša jau dabar, kad miestas turėtų nepaprasto grožio šventinę miesto eglutę. Jau tapo tradicija, jog pagrindinė Kauno eglė išsiskiria iš visų kitų miestų eglučių originalumu. Šiais metais kauniečiai taip pat liks nustebę, mat Rotušės aikštėje suspindės „Debesų“ eglė.

„Norime palikti intrigą, tad nesakysime, iš ko šiais metais gaminame eglutę. Galime pasakyti tiek, jog tai bus dirbtinė eglė, kuri bus šiek tiek pakelta nuo žemės, tad optiškai atrodys, jog ji sklando ore, kaip debesys“, – intrigavo Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kalėdų eglutė bus apie 16 metrų aukščio ir bus puošta angelais. Šiais metais visame Kauno centre bus angelų, kurie laimins miestą. Senamiesčio puošmenos neatsiliks nuo pagrindinės miesto eglės tematikos.

Organizatoriai tikina, jog miesto eglutė bus pradėta statyti likus savaitei iki jos įžiebimo, kuris numatytas lapkričio 29 dieną. Daugiau informacijos apie eglutės įžiebimą Kaune ir kitus Kalėdinius renginius galėsite rasti renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA