Politikai atveria duris į privačius darželius | Kas vyksta Kaune

Politikai atveria duris į privačius darželius

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Tarybos posėdžio metu pritarta kompensuoti dalį sumos tėvams, kurie veda vaikus į privačius darželius. Nuo liepos mėnesio tėvai galės gauti iki 100 eurų per mėnesį.

Liberalų sąjūdžio politikai pasiūlė remti privačius darželius. Pagal jų siūlomą projektą, tėvai už vaiką galėjo gauti iki 75 eurų per mėnesį. Tarybos posėdžio metu pasiūlyta sumą padidinti iki 100 eurų (apie 350 litų) per mėnesį.

Šiuo metu Kaune yra 13 privačių darželių, į kuriuos eina apie 300 vaikų. Šiais metais beveik 700 vaikų nepateko į darželius, tad tai tapo problema tėvams sugrįžti į darbus. Priimtas sprendimas leis tėvams grįžti į darbo rinką ir nepalikti vaikų be priežiūros.

Gauti kompensaciją galėtų tie tėvai, kurie pretendavo į valstybinį darželį, tačiau jame negavo vietos ir nutarė savo atžalas leisti į privatų darželį. Taip būtų apsaugoma nuo tikimybės, jog tėvai, gaudami kompensacijas, nebenorės vaikų leisti į valstybinius darželius.

Numatoma, jog projektas įsigalios nuo kitų metų liepos pirmos dienos. Per metus iš miesto biudžeto būtų skiriama apie 1,5 mln. litų. Žinoma, suma koreguotųsi, atsižvelgiant į poreikį vaikus leisti į privatų darželį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA