Skaitytoja: 10 priežasčių, kodėl „Underground Pub” alkoholiu turėtų prekiauti ir naktį | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: 10 priežasčių, kodėl „Underground Pub” alkoholiu turėtų prekiauti ir naktį

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto tarybos posėdyje bus svarstoma, ar apriboti kultinės jaunimo vietos „Underground Pub“ naktinę veiklą, o tiksliau prekybą alkoholiu nuo 22 iki 8 valandos. Artėjant šio svarbaus jaunimui klausimo svarstymui, „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojos Rūtos laiško, kuriame išdėstyta 10 priežasčių, kodėl Kaunui reikia „Underground Pub“.

„Underground Pub” – dirva kultūriniams dialogams

Ne paslaptis, kad „Underground pub” apsilanko ir aktoriai, rašytojai, poetai, istorikai ar net dėstytojai. Pasilenkite prie stalo ir išgirsite temas nuo evoliucijos neigimo iki Van Gogo nupjautos ausies plaukelių aptarimo. Ir neišsigąskite vyno ar alaus taurės jų rankose – be naktinių pokalbių, šiek tiek pakaitinant kraują svaigiais gėrimais, nebūtų nei Monmarto Paryžiuje, o Luvre žiūrėtume į plikas sienas. „

Underground pub“ išgelbsti gimusius „rajone“

Įsivaizduokite, kad jūs gimėte ir užaugote viename Kauno miegamųjų rajonų. Jūsų neleido į dailės, muzikos mokyklą ar bet kokią kitą vietą, kur galėtumėte sutikti tokių pačių kaip jūs. Tačiau, tam tikrų kosminių jėgų ar tėčio hipiškų jaunystės genų dėka, jūs klausotės roko ar kitos nepopulariosios muzikos. Jus laiko keistuoliu, mokykloje nužiūrinėja jūsų kerzus ar vienu atspalviu ne tokią marškinių spalvą. Jaučiatės blogai. Retkarčiais nueinate į kokį koncertą, „Punto Jazz“, tačiau po jo vis tiek sliūkinate vienas namo, o juk taip norėtųsi su kuo nors aptarti įspūdžius… Ir štai, vieną dieną, draugiškas nepažįstamasis pasiūlo jums po koncerto nueiti į „underį“. Jūs sutinkate. Ir ką jūs ten randate? Randate dar keliolika tokių pačių žmonių, kuriems iš karto įdomu viskas: jūsų muzika, jūsų knygos, pažiūros gyvenimas… Jūs negalite sustoti kalbėti! Jūsų gyvenimas keičiasi.

„Underground Pub” – vieta subkultūroms

Subkultūros dažnai veikia kaip mini bendruomenės. O tik bendruomenė įgalina žmogų aktyviam veiksmui, nes vienas esi dažniausiai bejėgis. Subkultūra neįpareigoja tavęs jokiais organizacijai ar politinei partijai, leidžia atsiskleisti, kas ypač patrauklu jaunam žmogui. „Undergrounde” galite sutikti beveik visas subkultūras. Beje, jos labai gražiai sutaria tarpusavyje.

„Underground Pub” skatina toleranciją Kaune

Aktoriai, rašytojai, dėstytojai, mėlynplaukai, žaliaplaukiai ar net auksiniais dantimis pasipuošę verslininkai – visi čia sėdi prie vieno stalo. Tai vieta, kur pamatai žmones nuo A iki Ž, nuo ekstazės iki liūdesio, nuo paauglio iki senuko. Čia jie pasikalba iš širdies ir galbūt net tampa draugais. Čia dešimt vyrų iš visų jėgų nuoširdžiai stengiasi užkelti ratukuose sėdintį neįgalų 100kg svorio britą, o vėliau kartu su juo linksmai dainuoja ir daužia bokalus.

„Undergound Pub” laužo stereotipus apie Kauną

Kai pas mus atvažiuoja svečių iš Vilniaus – būtinai atvedame juos į „underground”. O jie ir sako: „nesitikėjome, kad Kaune yra tokių vietų”. Supraskite: jei nesitikėjo, reiškia nustebo. Gerąja prasme. Nes jie pamatė draugiškų intelektualių Kauniečių. Ir be treningų.

„Underground Pub“ palaiko Kauno dvasią

Jei uždarysime undergroundą, tai Kaune beveik neliks naktinio miesto terpės. Miesto, kuriame naktį įdomu: verda nuotykiai, meilės istorijos ir pokalbiai iki ryto (o ne tik girtos paauglės laukiančios taksi prie rotušės klubų). Visi urbanistai žino, kad viena gera vieta gali pasukti miesto istoriją tam tikra linkme, sukurti legendą, tam tikrą aurą ar net priversti pasilikti mieste. Undergroundas nedidelis, tačiau tikrai laiko prijaukinę bent kelis šimtus įdomių sielų, kurios nori čia grįžti vėl ir vėl. Jos jausis vienišos, jei Kaune liks tik sterilūs, prabangūs, miesčioniškumu dvelkiantys ar pseudo meniški klubai. Koks miestas be roko? Taip, ačiū Dievui, Kaune dar yra „boškė“, „džemas“ , „kultūra“ , „antri“, kuriuose laiks nuo laiko prasprūsta tokia dvasia, tačiau jie ir taip perkimšti, triukšmingi ir atstovaujantys daugiau kitiems muzikos žanrams. Tačiau koks miestas be roko???

„Underground Pub“ beveik vienintelė vieta, kur gali pasirodyti pradedantys muzikantai

Ši vieta suteikia sąlygas ne tik visiems puikiems muzikantams iš kitų šalių, bet ir lietuviams. Būtent čia pirmą kartą pakoncertavo nemažai neformalios muzikos grupių, būtent čia jos gavo nuoširdų palaikymą ir pirmuosius patarimus. Kur jie grotų dabar? Užsilipę Laisvėje ant suoliuko?

„Underground Pub“ galima pažaisti šachmatais ir pažiūrėti intelektualaus kino

Taip taip, dažniausiai atėjus į „underground“ pamatysi palinkusius, susikaupusius vyrus, žaidžiančius šachmatais. Kitomis dienomis galima pažiūrėti seną gerą filmą, o vėliau jį aptarti. Argi tai neaugina smegenų? „Underground Pub“ net ir prie tualeto vyksta stebuklai Kai pirmą kartą atėjau į „underį“, eilėje prie tualeto atsirėmiau į tada dar kasetėmis nuklotą sieną ir netyčia vieną kasečių numečiau. Šalia stovėjęs vyriškis krūptelėjo, atsisuko ir tarė: „Svarbu ne Hoba meteoritas“. Tada, žodžių žaismo vedini , mes pakalbėjome apie Gastritą, Pusbrolį Itą, brolius Raitus, Darių ir Girėną ir taip iki begalybės… Lažinuosi, kad ne prie kiekvieno tualeto apturėsi tokius pokalbius. Kaunui reikia tokių pokalbių. Palikite underį ramybėje!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA