Gyventojai kviečiami išsivalyti savo kiemus nuo nenaudojamų automobilių | Kas vyksta Kaune

Gyventojai kviečiami išsivalyti savo kiemus nuo nenaudojamų automobilių

Archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pradeda prevencinę akciją „Išsivalyk savo kiemą prieš žiemą“, kurios metu kauniečiai raginami informuoti skyriaus darbuotojus apie viešose vietose paliktas neeksploatuojamas transporto priemones. Akcija „Išsivalyk savo kiemą prieš žiemą“ vyks visą lapkričio mėnesį.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, sulaukę informacijos iš kauniečių, kreipsis į neeksploatuojamų automobilių savininkus įpareigodami juos pašalinti. Piktybiškai nusiteikusiems pažeidėjams bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Jei transporto priemonės savininko veiksmuose bus įžvelgti administracinio teisės pažeidimo požymiai, numatyti Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnyje „Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose“, protokolus turi teisę surašyti ir administracines nuobaudas skirti policija.

Numatytos baudos transporto priemonės savininkui siekia nuo 250 iki 500 Lt. Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už minėtą pažeidimą, užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Dėl viešose vietose laikomų neeksploatuojamų, techniškai netvarkingų, paliktų be priežiūros transporto priemonių administracinių teisės pažeidimų protokolus turi įgaliojimus pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnį „Miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas“ surašyti ir administracines nuobaudas skirti ir Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Už šį pažeidimą numatytos baudos iki 2000 Lt.

„Apsivalius savo kiemus nuo griuvenų, kauniečiams žiemos metu bus lengviau pravažiuoti savo kiemuose ir kitose vietose, nebus trukdoma valyti važiuojamosios kelio dalies nuo sniego. Tikimės aktyvaus kauniečių dalyvavimo“, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus atstovai.

Kauniečiai apie viešose vietose paliktus neeksploatuojamus automobilius kviečiami pranešti telefonu 837 222530 arba el. paštu – viesosios.tvarkos.skyrius@kaunas.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA