Kaunietė R.Meilutytė toliau renka medalius | Kas vyksta Kaune

Kaunietė R.Meilutytė toliau renka medalius

delfi.lt 2014/10/29 13:43
DELFI nuotr.

Pasaulio plaukimo čempionatui trumpajame baseine (25 m) besiruošianti geriausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė tęsia savo pasirodymą varžybose Tokijuje (Japonija). Pasaulio taurės etapo antrą dieną olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė bei rekordininkė dalyvavo dviejų rungčių finaluose.

17-metė 50 m plaukimo krūtine finale nuotolį pirmavo nuo pirmų grybšnių ir savo pranašumą išlaikė iki pat finišo. Lietuvė nuotolį nuplaukė per 29.36 sek. ir užėmė pirmą vietą. Atrankoje R. Meilutytė taip pat buvo greičiausia (29.90).

Po valandos geriausia Lietuvos plaukikė startavo ir 100 m plaukimo kompleksiniu būdu finale. Po pirmųjų 50 metrų (plaukimai peteliške ir nugara) R. Meilutytė buvo paskutinė. Bet tuomet lietuvė atsigriebė plaukdama krūtine ir išlaikiusi tempą (paskutiniai 25 m – laisvu stiliumi) finišavo ketvirta. Nuotolį ji įveikė per 59.23 sek. Kvalifikacinėse varžybose plaukikės laikas buvo šeštas (1:00.33).

Rytinėse varžybose mūsiškė turėjo dalyvauti ir 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje, bet atsisakė nusprendusi ruoštis savo mėgstamos rungties startui.

Antradienį R. Meilutytė 100 m plaukimo rūtine finale liko antra, o 50 m laisvu stiliumi atrankoje liko dvylikta.

12-asis FINA pasaulio plaukimo čempionatas trumpajame baseine vyks gruodžio 3-7 dienomis Dohoje (Kataras).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA