Kaune pasirodė mažieji autobusai | Kas vyksta Kaune

Kaune pasirodė mažieji autobusai

kaunoautobusai.lt nuotr.

Jau nuo ryto Kauno miesto gatvėse rieda keli baltos spalvos „Mercedes Benz“ markės mažos talpos autobusai, pasipuošę raudonomis juostomis ir bendrovės „Kauno autobusai“ logotipu. Jie skirti vežti keleivius tais miesto autobusų maršrutais, kuriuose fiksuojami nedideli keleivių srautai. Mažieji autobusai veža iki 30 keleivių.

Pasak uždarosios akcinės bendrovės (toliau – bendrovė) „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus Kęstučio Derliūno, dar vasaros pabaigoje, įvykus maršrutinių taksi pertvarkai, atsirado poreikis peržiūrėti visus bendrovės maršrutus. Kadangi maršrutinių taksi skaičius Kauno mieste gerokai sumažėjo, persiskirstė ir pervežamų keleivių srautai. „Nusprendėme, kad mūsų bendrovės mažieji autobusai bus nukreipti ten, kur pastebėjome gerokai sumažėjusius keleivių srautus. Kadangi tokių autobusų kilometro savikaina yra mažesnė nei įprastinių autobusų, manome, kad mažą keleivių srautą turinčiuose maršrutuose tokios transporto priemonės yra tikslingesnės, – sako bendrovės vadovas.

Mažieji bendrovės autobusai jau anksčiau pradėjo važiuoti 33-uoju maršrutu (Technikos g. – Chemijos g.) poilsio dienomis ir 44-uoju maršrutu (Kauno pilis – Liucijanavos g.) darbo ir poilsio dienomis. Atlikus keleivių vežimo reguliaraus susisiekimo maršrutais esamos situacijos analizę ir keleivių srautų pasiskirstymą, buvo prieita išvados, kad bandymas vežti keleivius mažos talpos autobusais tam tikrais maršrutais pasiteisino. Nuo lapkričio 3 d. 33-iuoju maršrutu mažieji autobusai važiuos ne tik poilsio, bet ir darbo dienomis, mažesnės talpos autobusiukai darbo dienomis važiuos jau ir 9-uoju maršrutu (Kauno pilis – Lampėdžiai).

K. Derliūnas užtikrina, kad mikroautobusų atsiradimas tikrai nesutrikdys įprasto keleivių kelionių ritmo, nes nebus mažinamas jų reisų skaičius ir nesikeis maršrutai ar atvykimo/išvykimo laikas. Bendrovės mažieji autobusiukai, priešingai nei maršrutiniai taksi, stos viešojo transporto stotelėse ir veš keleivius, laikydamiesi nustatyto reguliaraus susisiekimo maršruto grafiko.

„Mūsų tikslas – užtikrinti keleiviams patogią, saugią ir greitą kelionę viešojo transporto priemonėmis, – sako K. Derliūnas, – todėl visi pakeitimai planuojami atsižvelgiant į kokybišką paslaugą keleiviams ir vežimo ekonomiškumą.“ Vadovo nuomone, toks racionalus sprendimas leis taupyti bendrovės ir miesto savivaldybės lėšas.

Jei tokia mažųjų autobusų praktika pasitvirtins, bendrovė artimiausioje ateityje sieks didinti jų skaičių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA