Rožiniai bėgikai nuspalvino Kauną | Kas vyksta Kaune

Rožiniai bėgikai nuspalvino Kauną

DELFI nuotr.

Sekmadienį į Kaune vykusį rožinio kaspino bėgimą susirinko apie šešis šimtus krūties vėžiu sergančių moterų gyvenimui neabejingų žmonių. Dalyviai susirinko iš daugiau nei 25 Lietuvos miestų ar miestelių bei 8 valstybių.

[galerija kiek=”25″]

Rožiniais perukais, marškinėliais ir kitais atributais pasipuošusi minia per keliolika minučių nuo Kauno klinikų pasiekė Kauno rotušės aikštę.

Organizatoriai džiaugiasi, kad krūties vėžiu sergančioms moterims dalyviai paaukojo apie 9 tūkstančius litų. Surinktos sumos užteks dvidešimčiai krūties vėžiu sergančių moterų paskirti reabilitacinį gydymą sanatorijoje.

„Žmonių susidomėjimas ir noras dalyvauti išpildė visus mūsų lūkesčius. Tikime, kad kitais metais į rožinio kaspino bėgimą susirinks dvigubai daugiau dalyvių ir galėsime padėti dar daugiau sergančių moterų.“ – pasakojo renginio organizatorius, VšĮ „Kauno maratono klubas“ vadovas, Algirdas Pukis.

Bėgimo nugalėtojus apdovanojo Kauno apskrities moterų sveikatos draugijos „Alma“ pirmininkė Regina Malžinskienė. Dešimt „Alma“ draugijos narių taip pat dalyvavo bėgime ir įveikė simbolinę trasą.

„Labai smagus, gražus akiai ir širdžiai renginys. Nuostabus jausmas vienoje vietoje matyti tiek žmonių, susirinkusių, kad palaikytų krūties vėžiu sergančias moteris, kad suteiktų joms galimybę greičiau pasveikti. Tikiuosi, kad bent bėgime dalyvavusios moterys ir merginos nepamirš pasirūpinti savo sveikata ir tikrintis nuo šios klastingos ligos“, – emocijomis ir viltimi dalijosi „Alma“ draugijos pirmininkė R. Malžinskienė.

Nors dalyviai rinkosi į šį renginį vedami kilnių tikslų, bet bėgimo profesionalai išnaudojo progą pasivaržyti. Pirmasis Kauno rotušę pasiekė VšĮ „Kauno maratono klubo“ narys ir treneris Remigijus Kančys (14:26) iki pat finišo atkakliai kovojęs su antrą vietą užėmusiu Justinu Beržanskiu (14:31). Trečias finišo liniją kirto kitas „Kauno maratono klubo“ narys – Tomas Bizimavičius (16:23).

„Trasa buvo labai lengva. Džiaugiuosi, kad atbėgau pirmas, bet smagiausia žinoti, kad bėgau dėl kilnaus tikslo. Net šaltas oras buvo nebaisus“, – kvapą gaudydamas sakė R. Kančys.

Moterų grupėje trasą greičiausiai įveikė Remalda Kergytė (16:44). Ji už nugaros paliko Eglę Balčiūnaitę (17:09). Trečia atbėgo dar viena „Kauno maratono klubo“ narė – Loreta Kančytė (18:13).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA