Kaunas ebolos virusui pasiruošęs | Kas vyksta Kaune

Kaunas ebolos virusui pasiruošęs

wsj.com nuotr.

Afrikos šalyse sparčiai plintant ebolos hemoraginei karštligei, Kauno medikai pradeda ruoštis sutikti šį virusą ir Lietuvoje. Visuomenė raminama, jog jei Kaune būtų užfiksuotas ebolos viruso atvejis, laikantis visų reikalavimų, virusas neišplis, o žmogui bus suteikta visa reikiama pagalba.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje pristatyta, kaip Kaunas ruošiasi ebolos virusui. Pastebima, kad ebolos virusu daugiausiai užsikrečia tie, kurie stengiasi suteikti sergantiems žmonėms pagalbą, juos prižiūrint ir slaugant, todėl Kaune daugiausiai dėmesio skiriama medikų rengimui. Rengiamos treniruotės, kurių metu medikai turi užsidėti ir saugiai nusiimti specialią aprangą, mokėti naudotis tam tikrais įrenginiai.

Jei Kaune būtų užfiksuotas ebolos atvejis, tai ligoniu pasirūpintų Kauno klinikinė ligoninė. Šios įstaigos atstovai tikina, jog tam yra pritaikytos specialios patalpos, o personalas suteiktų kokybiškas paslaugas.

Pirma apsisaugotų, tada skubėtų pas ligonį

Sparčiai plintančiam virusui ruošiasi ir Kauno greitosios medicininės pagalbos centras. Čia darbuotojai ruošiami, kaip tinkamai atsiliepti į ligonių skambučius ir nustatyti ar skambinantysis gali būti užsikrėtęs ebolos virusu, ar ne.

„Dispečerinėje yra naudojama tarptautinė programa, jei pacientas pasako, kad karščiuoja, turi jo paklausti, ar buvo tose šalyse ir turėjo kontaktą su sergančiuoju. Budi dvi specialiai paruoštos brigados, kurios apmokytos specialiai apsirengti. Laiko sugaištama daugiau, bet šiuo atveju laikas nėra pagrindinis akcentas, svarbiau saugumas“, – kalbėjo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis.

Tikėkimės, jog šis pavojingas virusas iki Lietuvos neatkeliaus, tačiau jei taip nutiktų, medikai mokėtų suteikti reikiamą pagalbą ir užtikrinti, jog tai neišplis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA