Mokykloje vyrauja tamsa ir slampinėja giltinė | Kas vyksta Kaune

Mokykloje vyrauja tamsa ir slampinėja giltinė

R. Tenio nuotr.

Vienoje Kauno mokyklų pamokos prasidėjo kitaip. Šypsenas ar apsimiegojusius mokinių veidus paslėpė randai, makiažas ir įvairios kaukės, mat šiandien švenčia heloviną. Persirengėlių pilni mokyklos koridoriai, kurie šiurpina praeivius.

Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje kasmet švenčiama numirėlių šventė. Moksleiviai noriai įsitraukia ir palaiko šią iniciatyvą. Patys mokinių tarybos atstovai tikina, jog beveik visi moksleiviai ateina persirengę, o geriausių kostiumų autoriai apdovanojami įvairiomis pramogomis.

„Ateina apsirengę pačiais įvairiausiais kostiumais. Būna ir zombių, ir raganų. Praėjusiais metais buvo ir krūmais apsirengusių mokinių. Šiais metais dar nespėjome visų apžiūrėti, nes pagrindinis veiksmas bus per pertraukas, bet vis tiek išrinksime originaliausius“, – kalbėjo J. Jablonskio gimnazijos mokinių tarybos atstovė Simona.

Moksleiviai kasmet įdeda daug darbo, kad ši šventė būtų kuo įdomesnė visai bendruomenei. Šiais metais koridorius puošia šimtai šikšnosparnių, vorų ar mumijų. Pirmas aukštas paskendęs tamsoje. Aktyvieji jaunuoliai net įrengė baisųjį kambarį, kur pertraukų metų šiurpins savo bendraamžius. Taip pat lauks įvairūs žaidimai bei smagios dovanėlės.

Mokiniams tokia šventė labai patinka, nes pagyvina mokyklos gyvenimą, tačiau retas mokytojas, kuris išdrįsta pats persirengti ir dienai tapti vampyru, mumija ar dar kuo nors. Mokyklos vadovas tikino, jog kaskart atsiranda mokytojų, kurie nepatenkinti, bet valdžia vis tiek leidžia mokiniams pasižaisti.

„Mes sutarėme, kad viskas vyks pertraukų metu. Jei mokiniai to laikysis, viskas bus gerai. Leidome moksleiviams prieš atostogas pasimėgauti. Visur budi mokytojai, todėl nemanau, kad kas nors atsitiks. O patys mokytojai įvairiai palaiko šią iniciatyvą. Ne visiems tinka, tačiau yra ir tokių, kurie patys persirengė. Jei neklystu bent du mokytojai patys vaikšto su kauke“, – kalbėjo mokyklos direktorius V.Gylys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA