Kelininkai žiemai pasiruošę | Kas vyksta Kaune

Kelininkai žiemai pasiruošę

R. Tenio nuotr.

Žiemos galime laukti ramiai. Valdininkai tikina, jog netikėtumų nebus ir į gatves išvažiuos pilnai aprūpinta technika. Ryte „Kauno švaros“ atstovai pristatė techniką ir garantavo, jog jau dabar galima išvažiuoti ir valyti gatves.

Gerokai atvėsus orams kelininkai prabyla, jog žiemos nebijo. Jei dar kiek pašals ir keliai užsidengs plikledžiu, nėra ko bijoti, nes atsargomis pasirūpinta jau dabar.

„Norime miestiečiams pristatyti turimą techniką, kad jie būtų ramūs. Turime druskos ir smėlio atsargų. Jau esame viską sumaišę. Technika paruošta pilnoje padėtyje, kad jau dabar galima išvažiuoti į gatves“, – garantavo UAB „Kauno švara“ vadovas Dalius Tumynas.

Anot vadovo, šiuo metu druskos turi apie porą tūkstančių tonų. Druskos atsargų turėtų užtekti iki Naujųjų metų, o po to yra sudaryta sutartis, tad nekils problemų gauti druskos. Po Naujųjų metų barstymo medžiagų bus atsivežta pagal poreikį.

Keičiasi technika

„Kauno švaros“ atstovai tikina, jog kasmet yra atnaujinama kelių barstymo ir valymo technika. Šiais metais buvo apsirūpinta dar papildomai dviem traktoriais. Be to, yra barstytuvas, kuris į gatves išrieda tik ekstremaliomis sąlygomis.

„Technika visa aprūpinta. Kolektyvas ir mažai pasikeitęs, tad yra nusistovėjęs ritmas. Šiuo metu 14 vyrų dirba tik su barstytuvais, apie 20 vairuotojų, dešimt traktorininkų. Taip pat dar yra mobilios brigados, kurios valo rankomis. Tai ten yra apie 50 darbuotojų“, – kalbėjo „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus vadovas Vytas Bancevičius.

„Jau treti metai, kai „Kauno švara“ vykdo šią funkciją, tad anksčiau būdavo, jog rangovai pareikšdavo, kad į gatves nevažiuos, jei nebus sumokėta. Perleidus kelių tvarkymą atlikti savivaldybės įmonei, tokių problemų nebekyla, nes savivaldybė gali tiesiogiai kontroliuoti darbus“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tikisi šaltos žiemos

Praėjusi žiema kelininkams leido atsipūsti, nes dėl šilto oro, nebuvo reikalo barstyti kelių. Tačiau valdininkai tikisi šiais metais sulaukti šaltos žiemos.

„Iš vienos pusės mums norėtųsi, kad žiema būtų kuo šiltesnė, kad miestui reikėtų išleisti kuo mažiau pinigų. Pernai „Kauno švarai“ žiema buvo nepalanki, nes devynios brigados, kurios pasirengusios vaduoti miestą iš sniego gniaužtų, pernai neturėjo darbų. Nukentėjo darbuotojai, nes „sėdėjo ant minimumo“. Tad šį kartą norėtųsi, kad darbuotojams būtų ir darbo, ir galėtų Kalėdas pasitikti prie tinkamo stalo“, – kalbėjo miesto vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA